Skip to main content

SRIP ACS+ NAPOVEDUJE: Elektromobilnost v slovenskih mestih

Lokacija: 51. sejmu MOS Celje

Izvajalec: SRIP ACS+

Pričetek:

V okviru otvoritvenega dne, 11. septembra 2018, bomo SRIP ACS+ v sodelovanju s Celjskim sejmom d.d. pripravili konferenco na temo ELEKTROMOBILNOSTI V SLOVENSKIH MESTIH namenjeno županom in drugim predstavnikom lokalnih skupnosti.

Predstavili bomo EDISON platformo, ki združuje rešitve in strokovnjake na področju elektromobilnosti v Sloveniji in platformo za spodbujanje razvoja eko turizma z uporabo električnih vozil. V sodelovanju z BMW Slovenija pa bomo tudi preizkusili električne avtomobile.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, evokb/qpemftojlAbdt.hj{/tj 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.