Notice: Undefined index: archiveTitle in /var/www/www.acs-giz.si/public/classes/PageEvents.php on line 68 2019 | GIZ ACS

Skip to main content

2019

  Gospodarsko razstavišče

VABILO! Dan orodjarstva 2019

Po uspešno izvedenem lanskem skupnem dogodku, tudi letos v sodelovanju s TECOS Razvojnim centrom orodjarstva Slovenije in SRIP Pametne tovarne pripravljamo Dan orodjarstva 2019.

  Ljubljana

Optimization Day

Podjetje CADCAM Lab organizira delavnico, ki bo govorila o parametrični in neparametrični optimizaciji izdelkov in procesov s programsko opremo SIMULIA. Z uporabo programske opreme SIMULIA pomembno vplivate na možnosti za pospeševanje inovacij ter optimizacijo učinkovitosti izdelkov in procesov.

  Steiermarkhof, Gradec, Austrija

Konferenca Autonomous Testing Regions

Partnersko združenje ACstyria vabi na konferenco Autonomous Testing Regions, ki jo organizira v partnerstvu s ALP.Lab. Konferenca bo v torek, 8. oktobra 2019 s pričetkom ob 9 uri v Gradcu.

  GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

Konferenca ATCx Ljubljana, Slovenia

ALTAIR - WS Simulation d.o.o. organizira enodnevno konferenco, ki je namenjena R&D inženirjem, produktnim razvojnikom in direktorjem.

-   Steifenfabrik, Gradec, Avstrija

Konferenca AUTOCONTACT '19 Rethinking Mobility

Avstrijsko avtomobilsko združenje ACStyria v dneh 25. in 26. septembra 2019 organizira že 13. konferenco AUTOCONTACT '19 Rethinking Mobility.

  Ljubljanski grad, Ljubljana

Konferenca pametna mesta 2019

Mednarodna konferenca Smart Cities 2019: »Resilient Cities: between digital and physical world« bo v ponedeljek, 16. 09. 2019, ob 08:30 uri na Ljubljanskem gradu.

  Prireditveni prostor Kobilica, OREHOV GAJ

VABILO: Srečanje partnerjev EDISON

Vabimo vas na tradicionalno tretje srečanje partnerstva EDISON, ki se bo dogajalo v idiličnem okolju Orehovega gaja.

  Konferenčna soba Gorenje Vertriebs GmbH, Garmischer Str. 4-6, 80339 München

Delavnica Poreklo Slovenija: Kako lahko slovenski izvozniki podprejo Slovenijo, kako lahko Slovenija podpre slovenske izvoznike

Izgradnja blagovne znamke zajema veliko več kot le izbiro imena in podobo logotipa. Ni dovolj, da je blagovna znamka zgolj dobro prepoznavna; vsebovati mora tudi dobro zgodbo. Če pri ozaveščanju odgovarjamo na vprašanje »kdo ste?«, pripovedovanje dobre zgodbe vključuje prepričljiv odgovor na vprašanje »zakaj bi kdo kupoval pri vas?«. Uspešne znamke gradi jasna vizija, oblikovana pozicija delovanja in njihova edinstvena identiteta. Slednje ne velja le za podjetja, ki svoje izdelke ponujajo končnemu uporabniku, temveč v enaki meri za B2B podjetja, kar odlično potrjuje znamčenje sestavin oziroma ingredient brands.

-   Hotel Crown Plaza, Beograd, Srbija

SEE Automotive Conference 2019

Vljudno vas vabimo na letošnjo SEE avtomobilsko konferenco Connect&Supply, ki jo bo gostil Avtomobilski grozd Srbije.

  SRIP ACS+, Dimičeva 13, Ljubljana

VABILO: Strateški posvet mikro podjetij SRIP ACS+

Po okvirno dveh letih delovanja SRIP ACS+ ugotavljamo, da je zaradi sprememb na trgu, hitrega razvoja tehnologij in prihoda novih članov v SRIP ACS+ potreben temeljit pregled obstoječega Akcijskega načrta SRIP ACS+ in njegova posodobitev. Z Akcijskim načrtom namreč postavljamo strategijo razvoja slovenske avtomobilske industrije in mobilnosti, na to so vezane tudi strategije na nivoju države ter ukrepi za podporo gospodarstvu vključno s sofinanciranjem RR projektov in zakonodajo.

  Kavarna ČUK, Stegne 23a, Ljubljana

VABILO: Strateški posvet malih in srednjih podjetij SRIP ACS+

Po okvirno dveh letih delovanja SRIP ACS+ ugotavljamo, da je zaradi sprememb na trgu, hitrega razvoja tehnologij in prihoda novih članov v SRIP ACS+ potreben temeljit pregled obstoječega Akcijskega načrta SRIP ACS+ in njegova posodobitev. Z Akcijskim načrtom namreč postavljamo strategijo razvoja slovenske avtomobilske industrije in mobilnosti, na to so vezane tudi strategije na nivoju države ter ukrepi za podporo gospodarstvu vključno s sofinanciranjem RR projektov in zakonodajo.

  dvorana Viharnica, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

26. Redna Skupščina GIZ ACS

V četrtek, 25. aprila 2019 ob 13 uri bo potekala že 26. redna Skupščina GIZ ACS z naslednjim dnevnim redom:

  Poslovna oaza, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

Obisk pokrajinske vlade in gospodarske delegacije iz Samarske regije

Ob priložnosti obiska gubernatorja Samarske regije iz Rusije g. Dmitrij Igorevitch Azarova z gospodarsko delegacijo v Sloveniji, Gospodarska zbornica Slovenije vljudno vabi slovenska podjetja na predstavitev poslovnih priložnosti v tej regiji. Dogodek se bo odvijal v sredo, 24. aprila 2019 od 13. do 15. ure v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani, poslovna oaza v 7. nadstropju.

-   Hotel Bernardin, Portorož

VABILO: Logistični kongres 2019

V Portorožu se bo med 3. in 5. aprilom 2019 odvijal Logistični kongres, ki bo letos s svojimi vsebinami obravnaval temo Odličnost in visoka dodana vrednost logistike kot odsev dobre organizacije in tehnološke modernizacije! Tudi letos SRIP ACS+ na kongresu sodeluje kot partner dogodka. Vsi člani imajo tako pri prijavi na dogodek 15% popust, v prijavnem obrazcu pri promocijski kodi vpišete ACSLK2019!

-   Kristalna palača, BTC City Ljubljana

City as a Lab Summit 2019: The Birth of Autonomous Marketplace

Podjetje AV Living Lab, ki je član SRIP ACS+ organizira edinstven mednarodni dogodek City as a Lab Summit 2019: The Birth of Autonomous Marketplace, ki bo potekal v četrtek in petek, 4. in 5. aprila 2019 v Kristalni palači, v BTC Cityju Ljubljana.

  Podjetniški inkubator Podbreznik, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

VABIMO: Predavanje Cestni promet prihodnosti

Začelo se je obdobje sprememb v cestnem prometu in v prihodnosti se bosta obseg sprememb in njihova različnost zgolj še povečevala. Preobrate, ki vplivajo na navade ljudi, le stežka sprejmemo, zato morajo biti le-te tehtne in v dobrobit vseh nas. Ali vidimo celotno sliko in ali smo jo pripravljeni udejanjiti?

  dvorana D, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

VABIMO: Korak v smeri Industrije 4.0 - Zagotavljanje sledljivosti v diskretnih proizvodnih procesih

Sledljivost postaja vse opaznejša zahteva, ki jo pred svoje dobavitelje postavljajo kupci ne samo v avtomobilski, temveč tudi v ostalih industrijah. Sočasno razvoj novih informacijsko komunikacijskih tehnologij omogoča nove rešitve, ki omogočajo sledenje izdelku, obogateno s podatki o parametrih posameznih procesov v času proizvodnje.

  Kristalna palača, Ljubljana

Konferenca o novostih tehnologij in blockchain v energetiki

Ali ste vedeli, da je zgolj energetski sektor leta 2017 v digitalno infrastrukturo vložil že vrtoglavih 47 miljard dolarjev in da se te investicije povečujejo za več kot 20-odstotkov letno že od leta 2014 (IEA)? Po podatkih IEA so te investicije tudi za 40-odstotkov višje, kot investicije v celotno svetovno proizvodnjo električne energije iz plina.

  Radisson Blu Plaza Hotel, Bratislavska cesta 8, Ljubljana

Srečanje Strateškega sveta SRIP ACS+

Po okvirno dveh letih delovanja SRIP ACS+ ugotavljamo, da je zaradi sprememb na trgu, hitrega razvoja tehnologij in prihoda novih članov v SRIP ACS+ potreben temeljit pregled obstoječega Akcijskega načrta in njegova posodobitev.

  UNIOR d.d. Zreče

NAPOVEDUJEMO: Srečanje članov GIZ ACS

Vabimo vas na regijsko srečanje članov GIZ ACS, ki bo v sredo 13. marca 2019 v podjetju UNIOR d.d. Zreče. S srečanjem bomo pričeli ob 10.00, končali bomo okvirno ob 13.00.

  Dvorana Viharnica, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

SRIP ACS+ VABI: Srečanje partnerjev EDISON

Prvo srečanje partnerjev pobude EDISON smo izvedli na ljubljanskem Nebotičniku in je bil namenjen predstavitvi aktivnosti in predvsem druženju vas, partnerjev. Od srečanja, ki smo ga izvedli v maju 2018 je partnerstvo EDISON in SRIP ACS+ medse sprejelo kar nekaj novih članov, realiziranih pa je bilo več odmevnih projektov na področju zelene mobilnosti. Naj omenimo le nekatere, pri katerih je imelo partnerstvo EDISON aktivno vlogo in vas bomo z njimi podrobneje seznanili: Mobilnost v slovenskih občinah (izvedba na MOS-u), Razstava mobilnosti (izvedba na GZS), Rotalab - prvo podjetje za inženiring zelene mobilnosti, EDISON WINCI – uspešno oddana prijava na javni razpis »DEMO PILOTI II 2018« in drugi.