Skip to main content

Novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

| Novice

Špica International d.o.o.: ITM Izvoznik leta 2017

V okviru mednarodnega izobraževalnega programa, ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija, je bilo za izvoznika leta 2017 izbrano podjetje Špica International, ki je bil izbran med udeleženci prvih osmih generacij programa ITM.

| Novice

Priložnost za slovenska podjetja: program LIFE

Na Ministrstvu za okolje in prostor je od 1. junija 2016 aktivna inovativna ekipa LIFE, katere nam je okrepiti črpanje evropskih sredstev programa LIFE, ki je namnjeno financiranju okoljskih projektov.

| Nagrajene inovacije

Impol 2000: Visoko trdna aluminijeva zlitina Al-Mg-Si

Impol je fleksibilno, inovativno in v razvoj usmerjeno podjetje, ki se ukvarja s predelavo aluminija v vrhunske polizdelke. Ti predstavljajo širok spekter ponudbe in uspešno zadovoljujejo potrebe različnih industrij. Naša temeljna konkurenčna prednost je prilagodljivost in vsestranskost, saj zadovoljujemo različne potrebe zahtevnih kupcev, s katerimi tudi predano sodelujemo pri razvoju zlitin in izdelkov.

| Novice

Za nami je 4. simpozij elektromobilnosti

V prostorih GZS je v 19. in 20. oktobra potekal že 4. simpozij Emobility. Na njem so se zvrstili številni ugledni poznavalci in strokovnjaki trajnostne mobilnosti. Nabor tem je bil zelo pester; od boljšega zdravja, ki ga bodo prinesla električna vozila, kako tujci gledajo na infrastrukturo (Smatrics, ki se odkrito spogleduje z vstopom na slovenski trg), o baterijah, ki so trenutno še vedno zaviralo večji in hitrejši proizvodnji električnih vozil,...

| Novice

Sedmi eko reli

V soboto, 14. oktobra, je potekal že 7 Eko reli, ki ga je organiziralo družtvo Planet Zemlja. Letos je prvič potekalo tekmovanje v dveh ločenih kategorijah, električni avtomobili ter vozila s hibridnim pogonom.

| Novice

4. simpozij elektromobilnosti

19. in 20. oktobra 2017 bo društvo S Rally v sodelovanju s SRIP ACS+, na GZS, gostilo že 4. simpozij elektromobilnosti.

| Novice

Vabimo vas na sejem Feel the Future

V dneh med 19. in 21. oktobrom 2017 se bo na Celjskem sejmišču odvijal 1. sejem inovativnih digitalnih rešitev FEEL THE FUTURE.

| Nagrajene inovacije

Hidria AET: Krmilni modul za nadzor "after treatment" sistema

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije, 27. septembra na Brdu pri Kranju, že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Srebrno priznanje je prejelo tudi podjetje Hidria AET, član SRIP ACS+.

| Nagrajene inovacije

Hidria Rotomatika, poslovna enota Mototec: Simulacija varjenja okvirjev motociklov

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije, 27. septembra na Brdu pri Kranju, že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Srebrno priznanje je prejelo tudi podjetje Hidria Rotomatika, PE Mototec, član SRIP ACS+.

| Nagrajene inovacije

Kovinoplastika Lož d.d.: Vratne zapore avtomatik

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije, 27. septembra na Brdu pri Kranju, že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Srebrno priznanje je prejelo tudi podjetje Kovinoplastika Lož d.d., član SRIP ACS+.

| Novice

Podeljene so nagrade za inovacije 2017, iskrene čestitke vsem prejemnikom nagrad

V okviru Dneva inovativnosti je GZS že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Podeljenih je bilo 12 zlatih, 1 posebna in 25 srebrnih nagrad. Podeljena je bila tudi nagrada najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Tudi letos so med prejemniki podjetja, ki so člani SRIP ACS+.

| Novice

Obisk sejma FIHAV na Kubi

Ministrstvo za zunanje zadeve in Gospodarska zbornica Slovenije bosta v primeru zadostnega interesa slovenskega gospodarstva organizirala obisk gospodarske delgacije na Kubi med 27. oktobrom in 2. novembrom 2017, v času sejma FIHAV.

| Novice

Partnerji v projektu Edison z eCeljem za rast lokalnih ekonomij regije

Ob 50-letnici Mednarodnega obrtnega sejma MOS so strateški partnerji mednarodnega mobilnostnega projekta Edison (navedeni spodaj) in eCelje (številni slovenski Rotary klubi in Rotary Slovenija, občina Celje in Celjski sejem ter strateški partnerji Edisona) v okviru Dnevov rotarijskega prijateljstva za rast lokalnih ekonomij regije svečano odprli projekt »Edison eCity.« Z njim partnerji v slovenske občine vpeljujejo celovit koncept elektromobilnosti. Kot prva v projektu je ta koncept prevzela Občina Celje in s tem javnosti sporočila, da je prihodnost v zeleni energiji in mobilnosti.

| Novice

Dan najboljše prakse 2017 konferenca za vzpodbujanje partnerstev za pametne tovarne

Tudi letos Sekcija uporabnikov sistemov stalnih izboljšav (SuSSI) organizira konferenco DAN NAJBOLJŠE PRAKSE, ki bo potekala od 28. do 29. septembra na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani. Konferenca je šesta zaporedna v seriji »novih« konferenc, ki nadaljujejo tradicijo iz let 2001 – 2004, ko so bile z namenom promocije uvajanja sistemov stalnih izboljšav v slovenska podjetja po metodi 20 ključev, organizirane prve tri letne konference.

| Novice

Inovativni center zelene mobilnosti: Tokrat smo se srečali kar na lokaciji v Kopru

Včeraj je potekalo 3. srečanje zainteresiranih za izgradnjo Inovativnega centra zelene mobilnosti. Tokrat je potekalo v Kopru, kjer je zelo verjetna lokacija novega centra. Srečanja se je udeležilo skupaj 20 predstavnikov Mestne občine Koper, Fakultete za management UP, ZAGa, Razvojnega centra NM, Zavoda 404, društva S Rally in podjetij Elaphe, Hidria, Korona inženiring, Petrol, SiEVA, TPV ter start-up boothcampa.

| Novice

SOFIA URBAN CHALENGE - poziv za sodelovanje

Cleantech Bolgarija in mestna občina Sofija v okviru Climete-KICovega programa "Urban Challenges" organizira dogodek Sofia Urban Challenge. Dogodek je namenjen startupom, inovatorjem in ostalim s potencialnimi idejami s področja onesnaženosti zraka.

| Novice

EDISON International je bil predstavljen prvim tujim partnerjem

Včeraj se je na pobudo SRIP ACS+ odvijalo srečanje zainteresiranih tujih partnerjev pobude EDISON. Srečanja so se udeležili predstavniki Madžarske, Avstrije in Bavarske z namenom predstavitve svojih projektov in iskanja možnosti sodelovanja v prihodnje.

| Novice

Vabilo na dogodek InnoHPC delavnica

Zbornica elektronske in elektroindustrije (ZEE) organizira 13.9.2017 v prostorih GZS InnoHPC delavnico na temo vzpostavljanja podpornega okolja za vzpodbujanje povečanja industrijske rabe HPC v Sloveniji.

| Novice

Razpis za start-upe "Paris Living City Awards"

Iz strani Paris&Co, agencija za gospodarski razvoj in inovacije mesta Paris so na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport prejeli razpis za prijavo strt-upov na natečaj paris Living City Awards.

| Novice

Strokovna delegacija v Nemčijo - Industrija 4.0

Slovensko-nemška gospodarska zbornica in nemško podjetje eclareon GmbH organizirata med 9.10. in 11.10.2017 obisk slovenske strokovne delegacije v Nemčijo na temo industrije 4.0.

| Novice

Srečanje EDISON v Novi Gorici

V petek 21.7.2017 je v Novi Gorici potekalo prvo srečanje pobudnika Elektro Primoska v projektu EDISON.

| Novice

Projekt Combilaser

Evropski projekt v katerem sodelujeta tudi dva člana GIZ ACS je dobil svoj promocijski video.

| Novice

Projekt EDISON Slovenija - referenčna država zelene mobilnosti

Živimo v času intenzivnega prehoda iz fosilno bazirane ekonomije v brezogljično družbo prihodnosti, ki se bo zgodila bistveno hitreje, kot si lahko predstavljamo. Zelena ekonomija in z njo povezane zelene mobilnostne tehnologije pri tem igrajo eno ključnih vlog. Zato je 41 strateških partnerjev, podjetij, raziskovalnih institucij in občin danes podpisalo Zavezo o sodelovanju v mednarodnem mobilnostnem projektu Edison. Z njim Slovenija vstopa v jedro globalnega razvoja zelenih mobilnostnih tehnologij in rešitev prihodnosti. Projekt pokriva vse ključne strateške usmeritve EU in ga kot takega podpira tudi slovenska vlada. Gre za eno do sedaj največjih pobud različnih strateških partnerjev s ciljem umestiti Slovenijo kot referenčno državo zelene mobilnosti na zemljevid Evrope in sveta.

| Novice

Akcijski načrt SRIP ACS+ je potrjen

Delovna skupina državnih sekretarjev za izvajanje Slovenske strategije pametne specializacije (DSDS S4) je v celoti podprla in potrdila Akcijski načrt SRIP ACS+. Potrjena so vsa fokusna področja vključno s pilotnim projektom EDISON. Vsem, ki ste na kakršen koli način sodelovali v aktivnostih SRIP ACS+ in vsem, ki ste izkazali zaupanje ožji delovni skupini za pripravo vsebin akcijskega načrta se najlepše zahvaljujemo in se veselimo prihajajočih aktivnosti.

| Novice

Konferenca CEE Automotive v Pragi

V Pragi na Češkem bo tudi letos potekal CEE avtomobilski forum, ki vsako leto združi več kot 230 udeležencev in več kot 55 govorcev iz različnih držav. Forum bo potekal med 16. in 17. oktobrom 2017.

| Novice

Konferenca "Z evropskim pristopom do boljše prometne varnosti"

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa in Evropski svet za varnost v prometu vas vabita na posvet: Konferenco o varnosti v cestnem prometu - "Z evropskim pristopom do boljše prometne varnosti - Varna infrastruktura, varna vozila in varni udeleženci v prometu", ki bo 23.junija 2017, spričetkom ob 10h v prostorih Austria Trend Hotela.

| Novice

SRIP ACS+ na Madžarskem

Danes je v Monoštru, v središču Slovenskega Porabja, potekalo srečanje SRIP ACS+ in državnih predstavnikova madžarske vlade ter predstavnikov madžarske avtomobilske industrije.

| Novice

Informativni dan za organizacije za podporo msp

V četrtek 18.5.2017 je v Grand Hotelu Union Buisiness v okviru evropske kampanje EU Odprti za poslovanje potekal inofrmativni dan za organizacije za podpore malim in srednjim podjetjim.

| Novice

9. industrijski forum IRT 2017

5. in 6. junija 2017 se bo v Portorožu odvijal že 9. industrijski forum IRT, največji strokovni dogodek industrije za industrijo.

| Novice

Projekt FACTS4WORKERS

Predstavitveni film evropskega projekta v katerem sodelujejo člani ACS.

| Novice

Ljubljana Mini Maker Faire

13.5.2017 prihaja v Ljubljano enodnevni dogodek Ljubljana Mini Marker Faire, ki se bo dogajal v kreativnih centrih Tobačne.

| Novice

2nd Circular Change Conference

Vabljeni na 2. mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu »2nd Circular Change Conference«, ki je na sporedu 11. in 12. maja 2017 v Ljubljani ter Mariboru.

| Novice

Internacionalizacija v Aziji

Eurochambres (the Association of European Chambers of Commerce and Industry) organizira dva mednarodna projekta, ki sta financirana iz strani Evropske komisije.

| Novice

Na ogledu AGV automated guided vehicles

Na včerajšnji delavnici, ki jo je gostilo podjetje TPV d.o.o., PE Velika Loka so udeleženci med drugim izvedeli tudi nekaj več o avtomatsko vodenemu vozilu Optimatik 160, ki je rezultat razvojnih inženirjev podjetja TPV d.o.o.

| Novice

ACS tudi uradno spremenil naslov

ACS, Slovenski avtomobilski grozd je vse od svojega začetka deloval na naslovu Dimičeva 9 v Ljubljani. Po preselitvi pisarne grozda v lanskem letu, je bila urejena tudi uradna sprememba naslova sedeža.

| Novice

Poslovno srečanje z avstrijskimi podjetji iz avtomobilske industrije

V četrtek, 26.1.2017 je v organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA in s podporo ACS, Slovenskega avtomobilskega grozda potekalo poslovno srečanje slovenskih podjetij z avstrijskimi iz avtomobilske industrije. Srečanje je v Tolminu gostilo podjetje Hidria AET d.o.o.

| Novice

Prejeli smo sklep o podpori operacije SRIP ACS+

Sporočamo, da smo s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejeli sklep o podpori operacije z nazivom Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo na področju mobilnosti SRIP ACS+

| Novice

ACS je obiskal ŠKODA DigiLab v Pragi

ACS, Slovenski avtomobilski grozd je 22.1. in 23.1.2017 sodeloval pri gospodarski delegaciji predsednika vlade Mira Cerarja v Pragi, Češka.

| Novice

LinkedIn & Inbound marketing za več kontaktov

v torek, 24.1.2017 bo na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana zanimiva delavnica z naslovom LinkedIn & Inbound marketing za več kontaktov, ki je namenjena vsem odgovornim v podjetjih, ki želite s pomočjo LI navezati stike, poiskati in razvijati nove prodajne priložnosti.

| Novice

Objavljen razpis za »Krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij«

Na spletni strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je bil objavljen javni razpis »Krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij« Predmet javnega razpisa je spodbuditi podjetja k izvajanju raziskovalno-razvojnih dejavnostih znotraj podjetja ter prispevati k razvoju novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev z izkazanim tržnim potencialom. Cilj javnega razpisa pa je sofinancirati vsaj 40 inovativnih RRI projektov, ki se nanašajo na razvoj novih ali izboljšanih proizvodov, procesov ali storitev z visoko inovativnostjo in s tržnim potencialom, kar posledično veča konkurenčnost sodelujočih podjetij. Javni razpis je namenjen malim in srednjim podjetjem ter velikim podjetjem s sedežem v vzhodni kohezijski regiji.