Skip to main content

Novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

| Novice

TPV obiskala komisarka za promet Violeta Bulc

20. decembra, je TPV na sedežu podjetja v Novem mestu obiskala evropska komisarka za promet Violeta Bulc v spremstvu Blaža Pongračiča, člana kabineta in Zorana Stančiča, vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

| Novice

Odstrli smo vse vidike elektromobilnosti

Danes se je na GZS zaključila FUTURE MOBILITY, razstava presežkov avtomobilske industrije in mobilnosti v Sloveniji. Razstavo smo zaključili s posvetom na temo Vsi vidiki elektromobilnosti. Na posvetu so sodelovali odlični sogovorniki, Dr. Gereon Meyer – VDI/VDE- IT, Dr. Tomaž Katrašnik – Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, Friderik Knez – Zavod za gradbeništvo Slovenije, Dr. Dan Podjed – ZRC SAZU in Tadej Žaucer, Ministrstvo za infrastrukturo.

| Novice

Nov prebojni uspeh TPV - navdušili tudi Volvo Cars

Član SRIP ACS+ podjetje TPV d.o.o. utrjuje svojo pot v sam svetovni vrh razvojnih dobaviteljev v avtomobilski industriji. V letošnjem letu so poleg zgodovinskega posla z BMW, na trgu dosegli nov izjemen uspeh tudi pri premijskemu proizvajalcu vozil Volvo Cars.

| Novice

Včeraj je v Cankarjevem domu potekala predstava Cestni promet prihodnosti

Je za doseganje ciljev globalnega zniževanja izpustov toplogrednih plinov dovolj zgolj elektrifikacija cestnih vozil? Začelo se je obdobje sprememb v cestnem prometu in v prihodnosti se bosta obseg sprememb in njihova različnost zgolj še povečevala. Spremembe, ki vplivajo na navade ljudi, le stežka sprejmemo, zato morajo biti le-te tehtne in v dobrobit vseh nas. Ali vidimo celotno sliko in ali smo jo pripravljeni udejanjiti?

| Novice

Dan orodjarstva 2018

Včeraj, 8. novembra 2018, je potekal prvi skupni dogodek članov SRIP ACS+, TECOS in SRIP Tovarne prihodnosti.

| Novice

Posvet ob otvoritvi razstave presežkov slovenske avtomobilske industrije

Ljubljana, 26. oktober 2018 - Slovenska avtomobilska industrija je pomemben oblikovalec svetovnih trendov na področju prebojnih tehnologij, med katerimi še posebej izstopata avtonomna vožnja in elektrifikacija. Slovenija ima potencial, da postane referenčna država zelene mobilnosti, se je strinjalo prek 170 udeležencev današnjega posveta, ki ga je organizirala GZS v sodelovanju s SRIP ACS+, zunanjim in gospodarskim ministrstvom ter SPIRIT Slovenija. Odprta je bila tudi razstava o mobilnosti, ki bo v Domu gospodarstva do 19. decembra.

| Novice

SRIP ACS+ se je udeležil konference LoveDigital.si

Dvodnevna mednarodna konferenca SLOVEnian DIGITALization Competences - Razvoj kompetenc za digitalizacijo slovenskih podjetij, je potekala med 22. in 23. oktobrom 2018 na Brdu pri Kranju.

| Novice

VDA 6.3 trening novembra v Budimpešti

V dneh od 24. do 30. novembra 2018 bodo v Budimpešti organiziran trening za VDA 6.3 procesnega presojevalca. Trening organizira podjetje QFD Engineering Consulting Office Ltd. s sedežem v Budimpešti

| Novice

SRIP MATPRO s partnerji vabi na posvet

V okviru 26. mednarodne konference o materialih in tehnologijah in pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo bo potekal Posvet, ki se bo dotaknil naslednjih tem: Materiali v krožnem gospodarstvu in Razvoj kompetenc za prihodnje izzive. Naslednji dan pa bo izvedena delavnica 3D tisk kovinskih materialov.

| Novice

Dan najboljše prakse 2018

Sekcija uporabnikov sistemov stalnih izboljšav (SuSSI) in Grozd Pametne tovarne (gPT) organizirata konferenco DAN NAJBOLJŠE PRAKSE 2018, ki bo 2. in 3. oktobra 2018 na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

| Novice

Vabijo Dnevi odprtih vrat Meroslovnega parka

Od 16. do 26. oktobra 2018 bodo potekali Dnevi odprtih vrat Meroslovnega parka. Poleg zanimivih dogodkov bo na enem mestu zbrana bogata ponudba merilnih naprav vodilnih svetovnih proizvajalcev.

| Novice

Uspešno zaključen posvet Zelena mobilnost v slovenskih občinah

V soorganizaciji SRIP ACS+, Mestno občino Celje, Celjski Sejem, Rotary Slovenija ter partnerji pobude EDISON, BMW, Renault Nissan in Petrol, smo 11.9.2018, v okviru otvoritve MOS Celje izvedli tradicionalno srečanje občin, na temo Zelena mobilnost v slovenskih občinah.

| Novice

SRIP MATPRO vabi na strokovno srečanje

SRIP MATPRO organizira strokovno srečanje na temo družbenega vidika trajnosti TRAJNOST=PREDNOST, ki bo 20. junija 2018 ob 9h v Poslovni oazi na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.

| Novice

Sodelovanje v raziskavi projekta BRAVE

V četrtek 14.6.2018 je GIZ ACS, Slovenski avtomobilski grozd sodeloval pri raziskavi projekta BRAVE - BRidging gaps for the adoption of automated vehiclesw (www.brave-project.eu), ki ga financira Evropska komisija v okviru programa Obzorje 2020.

| Aktualni članki

Leseno kolo Spring

Predstavljamo vam vrhunsko leseno kolo Spring proizvedeno v Sloveniji.

| Novice

Poslovni dogodek »Novi poslovni modeli in strategije za razvoj proizvodov"

12. junija 2018 smo SRIP ACS+ skupaj s CADCAM Lab d.o.o. v Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons organizirali poslovni dogodek »Novi poslovni modeli in strategije za razvoj proizvodov«, na katerem so bili predstavljeni novi poslovni modeli in izzivi s katerimi se srečujejo podjetja na poti transformacije v inovativna pametna podjetja.

| Novice

TPV Prikolice obeležile 15. obletnico delovanja

Podjetje TPV Prikolice, ki sta ga leta 2002 ustanovili podjetji TPV d.o.o. iz Novega mesta in Böckmann Fahrzeugwerke GmbH iz Nemčije, je eno izmed vodilnih proizvajalce prikolic v tem delu Evrope. Po količini prodanih prikolic je največji v Sloveniji in med tremi največjimi v tem delu Evrope. S sedežem na Ptuju in več kot 80 zaposlenimi proizvede več kot 25.000 prikolic letno, ki jih prodaja v vseh državah evropske unije in trgih bivše Jugoslavije.

| Novice

Pretok inženirskih znanj v projektu Formula Student

V torek, 15. maja 2018 je v Atriju ZRC SAZU, v okviru projekta Znanost na cesti, potekal pogovor o študentski formuli in pretoku znanj med študenti, fakultetami ter gospodarstvom. Zanimivosti o gradnji formule in samih tekmovanjih sta predstavila prof. dr. Jernej Klemenc in študent Tim Novak s Fakultete za strojništvo UL, pogovor je moderiral Luka Hvalc (Val 202).

| Novice

6. logistični kongres "Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2018" zaključen

Od 11. do 13. aprila 2018 je v Portorožu potekal 6. logistični kongres Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2018, kjer je kot partner sodeloval tudi SRIP ACS+. Moto kongresa je bil »Upravljanje s kadri in uvajanje napredne tehnologije v logistiki - dve nerazdružljivi funkciji«. Pestre in aktualne teme, kvalificirani referenti in gosti, rast števila udeležencev ter spremljajoči program potrjuje smer, ki jo je treba nadaljevati in še nadgrajevati. Kongresa se je udeležilo nad 230 udeležencev.

| Novice

Podnebno ogledalo 2018

Ministrstvo za okolje in prostor ter Institut »Jožef Stefan« - Center za energetsko učinkovitost, vabita na dogodek ob Dnevu Zemlje in izidu Podnebnega ogledala 2018. Dogodek bo v torek 17.4.2018 s pričetkom ob 9.30 v hiši Evropske unije na Dunajski cesto 20 v Ljubljani.

| Novice

Javni poziv za udeležbo podjetij in institucij v programu tridnevne znanstveno-raziskovalne in poslovne konference

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo skupaj z javno agencijo SPIRIT Slovenija in rusko vesoljsko agencijo ROSCOSMOS organizira tridnevno znanstveno – raziskovalno in poslovno konferenco z nazivom »Digitalizacija gospodarstva z uporabo vesoljskih tehnologij« v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga – Noordung center v Vitanju http://noordungcenter.si/ ter v Modrem salonu GH Union v Ljubljani http://www.union-hotels.eu/ v času od 18. in 20. aprila 2018.

| Novice

Moldavski avtomobilski dnevi 2018

Ministrstvo za gospodarstvo in infrastrukturo Moldavije ter MIEPO organizirata Moldavijski avtomobilski forum, ki bo potekal 29. in 30. maja 2018 v Tekwillu, Moldavija.

| Novice

V TPV v Novem mestu potekal že 6. dan inovativnosti

Dan inovativnosti TPV je vsakoletni dogodek na katerem Skupina TPV predstavi svoje aktivnosti in dosežke na področju inovativnosti v preteklem letu, obenem pa opozori na trende ter nove poglede in spoznanja na tem področju. Letošnji dogodek se je v torek, 13. februarja, odvijal v novem predstavitvenem prostoru Skupine TPV na Kandijski cesti 60. Prireditev je otvoril mag. Marko Gorjup, direktor – predsednik poslovodstva TPV d.o.o., ki je v svojem uvodnem govoru opozoril na pomen inovativnosti, ki nam v vse hitreje spreminjajočem se okolju omogoča hitro prilagajanje na spremembe in zagotavljanje konkurenčne prednosti. V TPV-ju se tega dobro zavedajo, zato že nekaj let sistematično razvijajo, spodbujajo in nagrajujejo inovativnost na vseh nivojih.

| Novice

EDISON in Presečki s prvo zeleno avtobusno postajo in e-avtobusi v Varaždinu

Danes je bila v partnerstvu s Presečkim iz Krapine, ki je ena vodilnih družb v avtobusnih prevozih na Hrvaškem realizirana tiskovna konferenca, na kateri je bila s skupnim nastopom Edisona in nekaterih njegovih članov (Vivo Bus, Plan-net) ter slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem predstavljena obnova Avtobusne postaje v Varaždinu. S tem bo do septembra nastala ena prvih »zelenih« avtobusnih postaj, ki bo med drugim integrirala polnilce za električne avtobuse in štartala tudi z dvema električnima avtobusoma Vivo Busa na rednih progah v Varaždinu.

| Aktualni članki

Evropski projekt Open I SME

Center za prenos tehnologij in inovacij na Inštitutu Jožef Stefan je vključen v evropski projekt Open I SME.