Skip to main content

Novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

| Novice

Poziv potencialnim kooperantom novega obrata proizvajalca Jaguar Land Rover

Slovaška agencija za razvoj investicij in trgovine - SARIO je na svoji spletni strani objavila poziv potencialnim kooperantom novega obrata proizvajalca vozil Jaguar Land Rover pri Nitri. Poziv je poleg slovaškim namenjen tudi tujim podjetjem, ki so na slovaškem trgu že uveljavljena ali imajo ekskluzivna zastopstva za slovaški trg.

| Novice

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje vam lahko pomaga pri pripravi SRIPa

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje iz Bruslja ponuja sodelovanje koordinatorjem strateških razvojno-inovacijskih platform (SRIPom) pri njihovem vključevanju v mednarodne verige vrednosti in v projektne konzorcije ter s tem prispevati k spodbujanju raziskovalne in inovacijske dejavnosti članov SRIPa.

| Novice

Zaključena konferenca CEE AUTOMOTIVE v Pragi

V Pragi je potekala največja avtomobilska konferenca v Centralni in Vzhodni Evropi z udeleženih več kot 200 vodilnih OEM-ov, direktorjev nabav, večjih kupcev ter ostalih. Na letošnji konferenci so bili prisotni tudi nekateri člani ACSa, konference pa se je udeležila tudi Tanja Mohorič, direktorica ACS Slovenskega avtomobilskega grozda.

| Novice

V soboto 8. oktobra 2016 na Eko reliju rekordno majhna poraba

Osnovni namen Eko relija (tokrat je potekala že 6. izvedba) je javnost ozavestiti, da je vožnja po cestno-prometnih predpisih in s prilagojeno tehniko bistveno bolj varna, varčna in s tem tudi okolju bolj prijazna. V organizaciji Društva Planet zemlja je torej potekal šesti Eko reli od Ljubljane do Strunjana.

| Novice

Zaključen je 1. dan CEE Automotive konference 2016

V Pragi poteka največja avtomobilska konferenca v Centralni in Vzhodni Evropi z udeleženih več kot 200 vodilnih OEM-ov, direktorjev nabav, večjih kupcev ter ostalih. Letošnje konference se je udeležila tudi Tanja Mohorič, direktorica ACS Slovenskega avtomobilskega grozda.

| Novice

Pred nami že 6. Eko reli, tokrat iz Ljubljane v Strunjan

Društvo Planet Zemlja letos organizira že 6. Eko reli, katerega osnovni namen je javnost ozavestiti, da je vožnja po cestno-prometnih predpisih in s prilagojeno tehniko bistveno bolj varna, varčna in s tem tudi okolju bolj prijazna. Start 6. Eko relija bo v soboto, 8. 10. 2016 ob 9h izpred Vodnega mesta Atlantis, cilj bo v Krajinskem parku Strunjan.

| Novice

Iskrene čestitke vsem prejemnikom nagrad za inovacije 2016

včeraj je na Brdu pri Kranju potekal že 14. Dan inovativnosti, na katerem je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javnih zavodih. Podeljenih je bilo 14 zlatih, 21 srebrnih ter 5 bronastih priznanj. Kot vsako leto, so tudi letos med prejemniki podjetja, ki so člani ACSa.

| Novice

Na okrogli mizi MOSa tudi ACS Slovenski avtomobilski grozd

Glavna nit teme Okrogle mize z naslovom Kako združiti moči na poti med raziskavami in znanostjo ter obrtništvom in podjetništvom, ki se je odvijala v sklopu Mednarodnega obrtnega sejma v Celju je bila utrjevanje vezi med izobraževanjem, znanostjo in gospodarstvom. Na okrogli mizi sta sodelovala tudi Bojan Železnik, direktor KGL d.o.o. iz Litije, sicer član ACSa ter Tanja Mohorič, direktorica ACS Slovenskega avtomobilskega grozda.

| Novice

ACS na konferenci "Central & Eastern European Forum 2016"

Že tretje leto zapored se bo ACS Slovenski avtomobilski grozd udeležil zelo pomembne konference »Central & Eastern European Automotive Forum 2016«, ki se bo odvijala v dneh med 11.-12.oktobrom 2016 v Pragi. Dogodka se bo v imenu ACS Slovenskega avtomobilskega grozda udeležila direktorica, Tanja Mohorič.

| Novice

Posebna ponudba podjetja CadCAM

Član ACSa, podjetje CadCAM je za člane ACS Slovenskega avtomobilskega grozda pripravil posebno ponudbo za konfiguracijo in dodatne module CATIA programske opreme (Computer Aided Three-dimensional Interactive Application).

| Novice

Vabilo na Poslovni vrh JAMA-CLEPA, 27.-28- oktober 2016

V organizaciji CLEPE ter v sodelovanju z združenjem japonskih avtomobilskih proizvajalcev JAMA in italijanskim združenjem ANFIA se bo v dneh med 27. in 28. oktobrom 2016 v Benetkah odvijal Poslovni vrh JAMA-CLEPA.

| Novice

Konferenca SAP Automotive Forum v Stuttgartu

Član ACSa, podjetje SFC Automotive je na nas naslovilo obvestilo o zelo zanimivi prihajajoči konferenci SAP AUTOMOTIVE FORUM, ki se bo odvijal 15. in 16. junija 2016 v Stuttgartu.

| Novice

Dan slovenskih dobaviteljev na sedežu koncerna BMW v Münchnu

Pod okriljem Slovenskega avtomobilskega grozda ACS, Javne agencije SPIRIT Slovenija, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in ob podpori Veleposlaništva RS v Nemčiji ter generalnega konzulata RS v Münchnu je danes na sedežu koncerna BMW v Münchnu potekal »Dan slovenskih dobaviteljev (Slovene Supplier Day).« Na dogodku se je predstavilo 19 slovenskih proizvajalcev komponent in opreme v avtomobilski industriji, ki želijo predstaviti svoje inovativne tehnične rešitve/proizvode ter vzpostaviti oziroma okrepiti sodelovanje z enim vodilnih proizvajalcev luksuznih vozil v svetu.

| Novice

Za nami je zelo uspešen DAN ZELENE MOBILNOSTI

V sodelovanju s partnerji BMW Group Slovenia, Hidria d.o.o., Rotary Slovenia in Gimnazijo Jurija Vege iz Idrije smo uspešno zaključili dobrodelni dogodek, v sklopu katerega je bila izvedena predstavitev projekta »Zelena mobilnost prihodnosti bo tudi slovenska!« dijakov GJV Idrija in odprtje dveh izmed šestih novih polnilnih postaj za zelena električna vozila v Idriji in Spodnji Idriji. Pomemben del dogodka za člane Slovenskega avtomobilskega grozda je bila okrogla miza, na kateri je bila glavna nit pogovora usmerjena v poglobljeno razpravo o prihodnosti slovenske avtomobilske industrije in pospešenega razvoja zelene mobilnosti.

| Novice

Remanufacturing workshop v Dubrovniku

S strani članice ACSa, podjetja TPV iz Novega mesta smo prejeli obvestilo o prihajajočem dogodku, ki se bo odvijal 18. maja 2016 v Dubrovniku na Hrvaškem.

| Novice

NAJAVA Dogodka Dan zelene mobilnosti

ACS v sodelovanju s partnerji BMW Group Slovenija, Gimnazijo Jurija Vege Idrija, podjetjem Hidria d.o.o. in Zvezo slovenskih Rotary klubov organiziramo dobrodelni dogodek, v sklopu katerega bo izvedena predstavitev projekta »Zelena mobilnost prihodnosti bo tudi slovenska!« dijakov Gimnazije Jurija Vege Idrija in odprtje dveh izmed šestih novih polnilnih postaj za zelena električna vozila v Idriji in Spodnji Idriji ter dobrodelni koncert.

| Novice

19. redna seja Skupščine GIZ ACS

Marec 2016/ Slovenija, Ljubljana - 23. marca 2016 je zasedala Skupščina GIZ ACS na 19. redni seji ter soglasno potrdila mandat novi direktorici, gospe Tatjani Mohorič.

| Novice

Mednarodni program Izobraževanje za izvozno poslovanje (International Trade Management - ITM)

V javni agenciji SPIRIT Slovenija pripravljajo zanimiv mednarodni izobraževalni program za izvozno poslovanje, International Trade Management (ITM). K udeležbi vabijo mlajše zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja. S pridobljenim znanjem bodo udeleženci lahko aktivno pripomogli k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.