Skip to main content

Novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

| Novice

GIZ ACS z madžarskim avtomobilskim grozdom MAJOSZ podpisal sporazum o razvoju tehnologije brezžične polnilne infrastrukture

Ob strani tehnološkega in razvojnega dogodka, ki se je 19. novembra 2019 odvijal v Mariboru sta ACS Slovenski avtomobilski grozd z madžarskim avtomobilskim grozdom MAJOSZ podpisala sporazum o razvoju tehnologije brezžične polnilne infrastrukture za električna vozila in sorodne vrhunske tehnologije kot so baterije in digitalne rešitve ter sodelovanju na področju razvoja kadrov.

| Novice

Izzivi mobilnosti v občinah Vipavske doline

V petek, 18.10.2019 smo v soorganizaciji z občino Ajdovščina organizirali posvet na temo IZZIVOV MOBILNOSTI OBČIN VIPAVSKE DOLINE. Posveta so se udeležili župani in predstavniki občinskih uprav mestne občine Nova Gorica, občine Miren Kostanjevica, Komen, Sežana, Renče Vogrsko in Šempeter Vrtojba.

| Novice

Za nami je Posvet Mikromobilnost

V torek, 8. oktobra smo v SRIP ACS+ izvedli posvet o mikro mobilnosti v slovenskih občinah in mestih ter o sprejemanju digitalizacije v mobilnosti pri različnih generacijah slovenske populacije.

| Novice

GZS je podelila priznanja za inovacije 2019

Gospodarska zbornica Slovenije je na dogodku Dan inovativnosti 2019 podelila zlata, srebrna in bronasta priznanja za inovacije 2019. Poleg tega so podelili še posebno priznanje za mlado podjetje, priznanje za prispevek na področju inovativnosti ter posebno priznanje za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja.

| Novice

Kolesarnica LIBERA - inovativni izdelek članov SRIP ACS+

Člana SRIP ACS+ in partnerstva EDISON, Cafuta inženiring in Emicon Adria, sta v letošnjem tednu mobilnosti, na Dimičevi 13, pri poslovni stavbi Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) postavila inovativno kolesarnico s tehnološko rešitvijo za varno parkiranje in polnjenje električnih premikal mikro mobilnosti, ki je namenjena zaklepanju klasičnih koles, koles z električnim pogonom ter skirojev z električnim pogonom.

| Novice

Platforma 3XPERIENCE (CadCAM Lab) tudi v prihodnosti v skupini PSA

Podjetje Dassault Systèmes je postalo prvi in edini dobavitelj programske opreme, ki ga je skupina PSA priznala kot prednostnega partnerja v digitalizaciji. Dassault Systèmes in PSA Group povezuje dolgoročna strategija, katere cilj je nadaljnja uporaba platforme 3DEXPERIENCE, ki jo v sloveniji ponuja naš član CADCAM Lab.

| Novice

Smart city SEE konferenca v Beogradu

Včeraj je v Beogradu potekala konferenca Smart City SEE, kjer je s predstavitvijo EDISON-a in projekta Zelena Balkanika sodeloval Darko Levičar, koordinator pobude EDISON.

| Novice

Strateški posvet mikro podjetij SRIP ACS+

O nadgradnji akcijskega načrta SRIP ACS+ smo se danes pogovarjali s predstavniki mikro podjetij v članstvu Strateškega razvojno inovacijskega partnerstva na področju mobilnosti.

| Novice

Novi člani v Strateško razvojno inovacijskem partnerstvu SRIP ACS+

Članstvo v SRIP ACS+ se naglo povečuje, kar nas izjemno veseli. Še bolj nas veseli raznolikost novega članstva. To nam daje potrditev, da SRIP ACS+ s svojimi vsebinami in aktivnostmi ponuja dodano vrednost vsakomur, ki želi aktivno sodelovati na širokem področju mobilnosti.

| Novice

Poletna šola Autonomous Vehicles Summer School

Univerza v Mariboru bo med 23. 6. in 5. 7. 2019 organizirala mednarodno poletno šolo »Autonomous Vehicles Summer School«, na katero vabijo študente in profesorje partnerskih univerz iz Srednje in Jugovzhodne Evrope, s katerimi sodelujejo na področju avtonomne mobilnosti. Poletna šola je organizirana v okviru programa CEEPUS (https://www.ceepus.info/), natančneje mreže CEEPUS AutoAuto, v katero je vključenih 14 univerz iz 10 držav.

| Novice

S člani smo se srečali v podjetju UNIOR d.d.

Danes smo izvedli prvo regijsko srečanje članov GIZ ACS pri članu. V Zrečah nas je gostilo podjetje UNIOR d.d., ki letos obeležuje že 100. obletnico delovanja. Od tega kar 70 let v avtomobilski industriji.

| Novice

Za nami je 2. srečanje partnerjev EDISON

Danes je potekalo 2. srečanje Partnerstva EDISON, ki je bilo namenjeno predvsem pregledu dela v preteklem obdobju in načrtom partnerstva v prihodnje.

| Aktualni članki

Kdo bo prizadet ob morebitni uvedbi carin za uvoz avtomobilov v ZDA?

Ob aktualnem ugibanju ali bo prišlo do uvedbe carin na uvoz avtomobilov v Združene države Amerike in kaj to pomeni za globalno avtomobilsko industrijo je spletni portal Statista objavil podatke o tem, katere države bo uvedba carin najbolj prizadela.

| Novice

Predstavitev pripravljenosti na izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora

v marcu bo v Sloveniji na obisku delegacija Evropske komisije, ki jo bo vodila Céline Gauer, namestnica generalnega sekretarja Evropske komisije. Namen obiska je predstavitev pripravljenosti na izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora. Vabljeni, da se udeležite predstavitve, ki je namenjena slovenskim podjetjem, ki v veliki meri poslujejo z Združenim kraljestvom.