Skip to main content

Novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

| Novice

Strateški posvet mikro podjetij SRIP ACS+

O nadgradnji akcijskega načrta SRIP ACS+ smo se danes pogovarjali s predstavniki mikro podjetij v članstvu Strateškega razvojno inovacijskega partnerstva na področju mobilnosti.

| Novice

Novi člani v Strateško razvojno inovacijskem partnerstvu SRIP ACS+

Članstvo v SRIP ACS+ se naglo povečuje, kar nas izjemno veseli. Še bolj nas veseli raznolikost novega članstva. To nam daje potrditev, da SRIP ACS+ s svojimi vsebinami in aktivnostmi ponuja dodano vrednost vsakomur, ki želi aktivno sodelovati na širokem področju mobilnosti.

| Novice

Poletna šola Autonomous Vehicles Summer School

Univerza v Mariboru bo med 23. 6. in 5. 7. 2019 organizirala mednarodno poletno šolo »Autonomous Vehicles Summer School«, na katero vabijo študente in profesorje partnerskih univerz iz Srednje in Jugovzhodne Evrope, s katerimi sodelujejo na področju avtonomne mobilnosti. Poletna šola je organizirana v okviru programa CEEPUS (https://www.ceepus.info/), natančneje mreže CEEPUS AutoAuto, v katero je vključenih 14 univerz iz 10 držav.

| Novice

S člani smo se srečali v podjetju UNIOR d.d.

Danes smo izvedli prvo regijsko srečanje članov GIZ ACS pri članu. V Zrečah nas je gostilo podjetje UNIOR d.d., ki letos obeležuje že 100. obletnico delovanja. Od tega kar 70 let v avtomobilski industriji.

| Novice

Za nami je 2. srečanje partnerjev EDISON

Danes je potekalo 2. srečanje Partnerstva EDISON, ki je bilo namenjeno predvsem pregledu dela v preteklem obdobju in načrtom partnerstva v prihodnje.

| Novice

Predstavitev pripravljenosti na izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora

v marcu bo v Sloveniji na obisku delegacija Evropske komisije, ki jo bo vodila Céline Gauer, namestnica generalnega sekretarja Evropske komisije. Namen obiska je predstavitev pripravljenosti na izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora. Vabljeni, da se udeležite predstavitve, ki je namenjena slovenskim podjetjem, ki v veliki meri poslujejo z Združenim kraljestvom.