Skip to main content

Skupina TPV je otvorila visoko tehnološki proizvodno-logistični center

Samo šest mesecev po tem, ko je novomeški TPV objavil začetek gradnje novega proizvodno logističnega centra, je včeraj v Veliki Loki pri Trebnjem potekala slavnostna otovoritev novega centra.

Novi visoko tehnološko proizvodno-logistični center ima 7.300m2 uporabnih površin. Celoten objekt bo dobil končno podobo do leta 2020. Center bo vključeval zunanjo prostorsko ureditev, izgradnjo novega objekta, postavitev sodobnih tehnoloških proizvodnih linij, vzpostavitev sistema za upravljanje proizvodnje, sistema avtomatizirane interne logistike in digitaliziranega skladiščnega sistema ter sisteme za digitalno povezavo z dobavitelji in kupci.  

Z novim digitaliziranim proizvodno-logističnim centrom se TPV še odločneje pomika v smeri pametnih tovarn. S procesi digitalizacije in avtomatizacije želijo znižati stroške proizvodnje, povečati produktivnost, natančnost izdelave, doseči višjo kakovost končnih izdelkov, zmanjšati možnost za človeške napaka, kar na koncu pomeni večjo konkurenčnost TPV na trgu.
Seveda pa to ne pomeni, da bodo v proizvodno-logističnem centru delovali le stroji. Še vedno bodo pomembni ljudje, potrebe po novih zaposlenih se bodo v prihodnosti še povečevale.
Na slavnostnem dogodku je bila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ki je poleg Marka Gorjupa, predsednika poslovodstva TPV d.o.o. in Valdimirja Gregorja Bahača, prokurista TPV Gropu d.o.o., prerezala otvoritveni trak.

Prireditve so se udeležili tudi državni sekretar Aleš Cantarutti, Alojz Kastelic, Tomaž Kordiš ter vodilni gospodarstveniki iz lokalnega okolja.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, evokb/qpemftojlAbdt.hj{/tj


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.