Skip to main content

Končan je prvi sejm digitalnih rešitev Feel the Future

Med 19. in 21. oktobrom se je odvijal 1. sejem inovativnih digitalnih rešitev FEEL THE FUTURE.

Odziv na sejem je več kot odličen saj je to prvi tovrstni sejem v Sloveniji. V organizaciji Celjskega sejma je potekalo na samem prizorišču pozitivno vzdušje razstavljalcev in obiskovalcev.

V treh dneh se je zvrstilo veliko predavanj, okroglih miz ter interaktivnega dogajanja na prizorišču.

Vsekakor gre izpostaviti predavanje častnega gosta Dirka Arnolda. Je strokovnjak na področju marketinga, korporativnega komuniciranja ter vrhunski strateg. Kot podpredsednik za znamko BMW i in področje e-mobilnosti je v BMW Group prisoten že več kot 15 let.

Na priloženem linku si lahko ogledate celotno predavanje:

https://feelthefuture.mitv.si/asset/NuKn9qrWdYXuvxBLn

Na Feel the Future se je predstavil tudi inovativni projekt EDISON, Slovenija -  refernčna država zelene mobilnosti. V ta namen je dr. Iztok Seljak iz Hidrie, koordinator projekta, povedal vizijo prihodnosti pobude EDISON.

Intervju si lahko ogledate na priloženem linku:

https://feelthefuture.mitv.si/asset/iMzFx788fRST2tEQn

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, evokb/qpemftojlAbdt.hj{/tj


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.