Skip to main content

NTF predstavila novo Ognjevarno samougasljivo vlakno PA6

V sklopu Dneva inovativnosti, ki je potekal 26. septembra 2018 smo se srečali s predstavniki Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki je že vrsto let član GIZ ACS.

Katedra za tekstilno in oblačilno inženirstvo Oddelka za tekstilstvo je predstavila novo ognjevarno samougasljivo tekstilno vlakno PA6

Predstavljeno vlakno je primerno za uporabo v podjetjih, ki se ukvarjajo s polimerizacijo poliamida 6, pripravo sekancev poliamida 6 za izdelavo ognjevarnih plastičnih mas ali poliamidnih filamentnih prej. In pa tudi podjetja, ki se ukvarjajo s plastiko v avtomobilski industriji. 

Več o vlaknu si lahko preberete v priponki  NTF_profili.pdf 

V kolikor bi potrebovali še dodatne informacije o vlaknu se obrnite na prof.dr. Barbaro Simončič na elektrosnki naslov cbscbsb/tjnpodjdAoug/voj.mk/tj!  

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, evokb/qpemftojlAbdt.hj{/tj

________________________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.