Skip to main content

Poletna šola Autonomous Vehicles Summer School

Univerza v Mariboru bo med 23. 6. in 5. 7. 2019 organizirala mednarodno poletno šolo »Autonomous Vehicles Summer School«, na katero vabijo študente in profesorje partnerskih univerz iz Srednje in Jugovzhodne Evrope, s katerimi sodelujejo na področju avtonomne mobilnosti. Poletna šola je organizirana v okviru programa CEEPUS (https://www.ceepus.info/), natančneje mreže CEEPUS AutoAuto, v katero je vključenih 14 univerz iz 10 držav.

Temeljni cilj poletne šole je poglobitev odnosov vseh partnerskih univerz, povezovanje z okoljem Univerze v Mariboru in partnerskih univerz znotraj tematike poletne šole ter razvoj potencialnih skupnih projektov v prihodnjih letih. Iz teh razlogov ste tudi Vi vabljeni k sodelovanju na poletni šoli, s čimer utegnete dolgoročno izkoristiti potencial takšnega sodelovanja, predvsem na območju vključenih partnerskih univerz.

Več o poletni šoli in možnosti sodelovanja na njej si lahko preberete v priloženem letaku.pdf 

Kontaktna oseba poletne šole je dr. Miran Rodič na tel. št. +386 41 484 674 ali na elektronskem naslovu njsbo/spejdAvn/tj

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.