Skip to main content

GIZ ACS z madžarskim avtomobilskim grozdom MAJOSZ podpisal sporazum o razvoju tehnologije brezžične polnilne infrastrukture

Ob strani tehnološkega in razvojnega dogodka, ki se je 19. novembra 2019 odvijal v Mariboru sta ACS Slovenski avtomobilski grozd z madžarskim avtomobilskim grozdom MAJOSZ podpisala sporazum o razvoju tehnologije brezžične polnilne infrastrukture za električna vozila in sorodne vrhunske tehnologije kot so baterije in digitalne rešitve ter sodelovanju na področju razvoja kadrov.

Namen tehnološkega in razvojnega dogodka v organizaciji Štajerske gospodarske zbornice, madžarskega veleposlaništva v Sloveniji in Univerze v Mariboru, je bila predstavitev najnovejših dosežkov s področja avtomobilske tehnologije, vključno s projektom ZalaZone in Edison WINCI. 

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, evokb/qpemftojlAbdt.hj{/tj 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.