SRIP ACS+ Mobilnost: Delavnica 3D tiska v avtomobilski industriji

21. 11. 2017 | Novice

V ponedeljek 20.11.2017 smo izvedli že drugo delavnico o 3D tisku tokrat z bolj poglobljeno temo 3D tisk v avtomobilski industriji.

Prva delavnica SRIP ACS+ o tehnologij 3D tiska je pokazala jasen interes številnih članov SRIPa za nadgradnjo znanj o tej tehnologiji, predvsem v povezavi z uporabo kovinskih materialov. Na drugo delavnico smo povabili strokovnjake s področja 3D tiska kovin, s katerimi smo podrobneje osvetlili problematiko njihove uporabe za izdelke v avtomobilski industriji.

Osrednji gost delavnice je bil dr. Marco Sortino iz Univerze v Udinah, ki ima veliko izkušenj s 3D tiskanjem kovin saj imajo na tamkašnji univerzi labarotorij za 3D tiskanje. Njegova predstavitev tehologije 3D tiskanja kovinskih materialov je bila podprta s konkretnimi primeri izdelkov.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj