SRIP ACS+ Mobilnost: Za nami je delavnica Vse o 3D tisku

09. 06. 2017 | Novice

V četrtek 8.6.2017 smo izvedli delavnico "Vse o 3D tisku". Delavnico smo izvedli v sodelovanju z Zavodom 404 in podjetjem Podkrižnik d.o.o.

Z uvodnim nagovorom je udeležence delavnice pozdravila direktorica SRIP ACS+, Tanja Mohorič, ki je na kratko opisala kako bo potekala delavnica. Pred udeležence je povabila Iztoka Podkrižnika, lastnika in direktorja podjetja Podkrižnik d.o.o., kjer so nas prijazno gostili. G. Podkrižnik je zaželel dobrodošlico vsem udeležencem nato pa predal besedo sinu, Juretu Podkrižnik, izvršnemu direktorju podjetja Podkrižnik d.o.o., ki je predstavil 30letno tradicijo podjetja na področju proizvodnje. Za konec predstavitve je povabil udeležence na ogled proizvodnje.

Po predstavitvi podjetja Podkrižnik d.o.o. je Rok Capuder iz Zavoda 404, mladinskega tehnološkega centra, ki mladim pomagajo pri raziskovalnih in tehničnih projektih, udeležence popeljal v svet 3D tiskanja.

Delavnica je potekala v sproščenem vzdušju. Pokazanega je bilo veliko zanimanja za tovrstno tehnologijo, obenem se je porodilo še kar nekaj vprašanj na katere bo treba poiskati bolj konkretne odgovore.

Razprava, ki je tekla čez celotno delavnico, je prinesla zaključek, da se bomo te teme še enkrat dotaknili z bolj ozko zastavljeno vsebino izvlečeno iz tem okrog 3D tiskanja.

Več o podjetju Podkrižnik d.o.o. si lahko preberete na: www.podkrižnik.si

Več o Zavodu 404 si lahko preberetna na: www.zavod404.si

****

Dodatne informacije: GIZ ACS, Dunja Podlesnik, 01/236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si

Nazaj