Vse novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

19. 11. 2019 | Novice

GIZ ACS z madžarskim avtomobilskim grozdom MAJOSZ podpisal sporazum o razvoju tehnologije brezžične polnilne infrastrukture

GIZ ACS z madžarskim avtomobilskim grozdom MAJOSZ podpisal sporazum o razvoju tehnologije brezžične polnilne infrastrukture

Ob strani tehnološkega in razvojnega dogodka, ki se je 19. novembra 2019 odvijal v Mariboru sta ACS Slovenski avtomobilski grozd z madžarskim avtomobilskim grozdom MAJOSZ podpisala sporazum o razvoju tehnologije brezžične polnilne infrastrukture za električna vozila in sorodne vrhunske tehnologije kot so baterije in digitalne rešitve ter sodelovanju na področju razvoja kadrov.

21. 10. 2019 | Novice

Udeležili smo se informativne delavnice o novem Skladu za inovacije

Danes je na MIZŠ potekala informativna delavnica o Novem skladu za inovacije, ki sta jo organizirala Ministrstvo za okolje in prostor ter DG Climate Action.

19. 09. 2019 | Novice

Kolesarnica LIBERA - inovativni izdelek članov SRIP ACS+

Člana SRIP ACS+ in partnerstva EDISON, Cafuta inženiring in Emicon Adria, sta v letošnjem tednu mobilnosti, na Dimičevi 13, pri poslovni stavbi Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) postavila inovativno kolesarnico s tehnološko rešitvijo za varno parkiranje in polnjenje električnih premikal mikro mobilnosti, ki je namenjena zaklepanju klasičnih koles, koles z električnim pogonom ter skirojev z električnim pogonom.

18. 09. 2019 | Novice

GIZ ACS prejel najvišjo bonitetno oceno odličnosti AAA

GIZ ACS prejel najvišjo bonitetno oceno odličnosti AAA

GIZ ACS po analizah za leto 2019 spada v 9,6% najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji ter se tako uvršča v najvišji razred AAA.

13. 09. 2019 | Novice

Posvet o zakonodajnih podlagah za testiranje in uporabo avtonomnih vozil v RS

Posvet o zakonodajnih podlagah za testiranje in uporabo avtonomnih vozil v RS

V soorganizaciji SRIPa ACS+ in Ministrstva za infrastrukturo smo danes izvedli posvet na temo avtonomne vožnje in priprave področne zakonodaje, ki bo urejala in usmerjala to področje.

10. 09. 2019 | Novice

Platforma 3XPERIENCE (CadCAM Lab) tudi v prihodnosti v skupini PSA

Podjetje Dassault Systèmes je postalo prvi in edini dobavitelj programske opreme, ki ga je skupina PSA priznala kot prednostnega partnerja v digitalizaciji. Dassault Systèmes in PSA Group povezuje dolgoročna strategija, katere cilj je nadaljnja uporaba platforme 3DEXPERIENCE, ki jo v sloveniji ponuja naš član CADCAM Lab.

20. 06. 2019 | Novice

Včeraj je potekalo 3. srečanje partnerjev EDISON

Včeraj je v prijetnem vzdušju Orehovega gaja potekalo 3. srečanje partnerjev EDISON.

18. 06. 2019 | Novice

Strokovni svet SRIP ACS+ je opredelil vsebine nadgradnje Akcijskega načrta

Na včerajšnjem srečanju Strokovnega sveta SRIP ACS+ so člani opredelili vsebine nadgradnje Akcijskega načrta.

17. 06. 2019 | Novice

SRIP ACS+ in EDISON sodeloval na dogodku BSC Kranj

16. junija 2019 je na Bledu potekal zaključni dogodek projekta e-MOPOLI, ki ga je vodila Regionalna razvojna agencija Gorenjske.

13. 06. 2019 | Novice

Poslovno srečanje slovenskih in avstrijskih podjetij avtomobilske industrije v podjetju Domel Holding d.d.

Danes je potekalo Poslovno srečanje slovenskih in avstrijskih podjetij avtomobilske industrije, ki ga skupaj organizirata Advantage Austria in ACS Slovenski avtomobilski grozd. Tokratnega, že tretjega, poslovnega srečanja se je udeležilo več kot 40 udeležencev slovenskih in avstrijskih podjetij.

25. 05. 2019 | Novice

Smart city SEE konferenca v Beogradu

Včeraj je v Beogradu potekala konferenca Smart City SEE, kjer je s predstavitvijo EDISON-a in projekta Zelena Balkanika sodeloval Darko Levičar, koordinator pobude EDISON.

15. 05. 2019 | Novice

Strateški posvet mikro podjetij SRIP ACS+

O nadgradnji akcijskega načrta SRIP ACS+ smo se danes pogovarjali s predstavniki mikro podjetij v članstvu Strateškega razvojno inovacijskega partnerstva na področju mobilnosti.

14. 05. 2019 | Novice

Strateški posvet malih in srednjih podjetij SRIP ACS+

Za nami je strateški posvet malih in srednjih podjetji Strateškega razvojno inovacijskega partnerstva na področju mobilnosti SRIP ACS+.

13. 05. 2019 | Novice

Partnerstvo EDISON tudi letos podprlo Rally Rotary v Ljubečni

V soboto, 11. maja 2019 se je na Poligonu v Ljubečni odvijal Rally Rotary, ki ga je tudi letos podprlo partnerstvo EDISON.

25. 04. 2019 | Novice

Kako bo navidezna in obogatena resničnost vplivala na konkurenčnost podjetij

Včeraj je v Vzorčnem mestu v Velenju potekalo srečanje članov SRIP ACS+ na temo vpliva navidezne in obogatene resničnosti na konkurenčnost podjetij. Tema, ki je zelo pomembna za uvajanje Industrije 4.0 v proizvodne procese v podjetjih.

12. 04. 2019 | Novice

Trilateralni organizacijski sestanek tokrat v Ljubljani

V oktobru 2019 bomo izvedli trilateralni tridnevni dogodek, ki ga organiziramo v sodelovanju z avstrijskim avtomobilskim grozdom ACStyria in madžarskim avtomobilskim grozdom MAJOSZ.

09. 04. 2019 | Novice

Novi člani v Strateško razvojno inovacijskem partnerstvu SRIP ACS+

Novi člani v Strateško razvojno inovacijskem partnerstvu SRIP ACS+

Članstvo v SRIP ACS+ se naglo povečuje, kar nas izjemno veseli. Še bolj nas veseli raznolikost novega članstva. To nam daje potrditev, da SRIP ACS+ s svojimi vsebinami in aktivnostmi ponuja dodano vrednost vsakomur, ki želi aktivno sodelovati na širokem področju mobilnosti.

08. 04. 2019 | Novice

Poletna šola Autonomous Vehicles Summer School

Univerza v Mariboru bo med 23. 6. in 5. 7. 2019 organizirala mednarodno poletno šolo »Autonomous Vehicles Summer School«, na katero vabijo študente in profesorje partnerskih univerz iz Srednje in Jugovzhodne Evrope, s katerimi sodelujejo na področju avtonomne mobilnosti. Poletna šola je organizirana v okviru programa CEEPUS (https://www.ceepus.info/), natančneje mreže CEEPUS AutoAuto, v katero je vključenih 14 univerz iz 10 držav.

27. 03. 2019 | Novice

Danes smo s člani šli po sledeh sledljivosti v proizvodnih procesih

Delavnica na temo ZAGOTAVLJANJE SLEDLJIVOSTI V DISKRETNIH PROIZVODNIH PROCESIH – KORAK V SMERI INDUSTRIJE 4.0 je za nami.

20. 03. 2019 | Novice

Strateški posvet o izzivih slovenske avtomobilske industrije in mobilnosti

V sredo, 19. marca 2019 smo izvedli strateški posvet o izzivih slovenske avtomobilske industrije in mobilnosti, ki so se ga udeležili direktorji oziroma predsedniki uprav največjih podjetij in dekani fakultet članic SRIP ACS+.

13. 03. 2019 | Novice

S člani smo se srečali v podjetju UNIOR d.d.

S člani smo se srečali v podjetju UNIOR d.d.

Danes smo izvedli prvo regijsko srečanje članov GIZ ACS pri članu. V Zrečah nas je gostilo podjetje UNIOR d.d., ki letos obeležuje že 100. obletnico delovanja. Od tega kar 70 let v avtomobilski industriji.

12. 03. 2019 | Novice

Srečanje z avstrijskim AC Styria in madžarskim MAJOSZ

Danes smo se v organizaciji ACStyria srečali predstavniki avstrijskega združenja, madžarskega združenja avtomobilskih dobaviteljev MAJOSZ in ACS Slovenskega avtomobilskega grozda.

07. 03. 2019 | Novice

Za nami je 2. srečanje partnerjev EDISON

Za nami je 2. srečanje partnerjev EDISON

Danes je potekalo 2. srečanje Partnerstva EDISON, ki je bilo namenjeno predvsem pregledu dela v preteklem obdobju in načrtom partnerstva v prihodnje.

20. 02. 2019 | Novice

Poročila o učinkih uvoza avtomobilov in avtomobilskih delov na nacionalno varnost ZDA

S strani Veleposlaništva RS v Washingtonu smo prejeli obvestilo o objavljenem poročilu o učinkih uvoza avtomobilov in avtomobilskih delov na nacionalno varnost ZDA.

15. 02. 2019 | Novice

Predstavitev pripravljenosti na izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora

v marcu bo v Sloveniji na obisku delegacija Evropske komisije, ki jo bo vodila Céline Gauer, namestnica generalnega sekretarja Evropske komisije. Namen obiska je predstavitev pripravljenosti na izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora. Vabljeni, da se udeležite predstavitve, ki je namenjena slovenskim podjetjem, ki v veliki meri poslujejo z Združenim kraljestvom.

14. 02. 2019 | Novice

Strokovni svet SRIP ACS+ je sprejel odločitev priprave nadgradnje Akcijskega načrta SRIP ACS+

Včeraj se je sestal Strokovni svet SRIP ACS+ z namenom opredelitve aktivnosti za pripravo nadgradnje Akcijskega načrta.

11. 02. 2019 | Novice

Z uvodnim posvetom se je na GZS pričela razstava Prihodnost bivanja

Danes se je na GZS z uvodnim posvetom pričela druga v vrsti razstav pod okriljem znamke FUTURE in sicer FUTURE LIVING.

11. 02. 2019 | Novice

Program Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management (ITM) 2019

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi letos izvedla izobraževanje Vodenje za izvozno poslovanje – International Trade Management, ki ga izvajajo v sodelovanju z ITM Worldwide Fundation.

01. 02. 2019 | Novice

CLEPA tudi letos organizira Nagrade za inovacije

CLEPA Evropsko združenje avtomobilskih dobaviteljev tudi letos organizira Nagrade za inovacije in je zato objavilo razpis za oddajo prijav na izbor.