SRIP MATPRO s partnerji vabi na posvet

26. 09. 2018 | Novice

V okviru 26. mednarodne konference o materialih in tehnologijah in pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo bo potekal Posvet, ki se bo dotaknil naslednjih tem: Materiali v krožnem gospodarstvu in Razvoj kompetenc za prihodnje izzive. Naslednji dan pa bo izvedena delavnica 3D tisk kovinskih materialov.

Posvet bo potekal pod pokroviteljstvom SRIP MATPRO in je namenjen srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in inštitucijami znanja. 

Posvet bo potekal 4. in 5. oktobra 2018 v GH Bernardin v Portorožu. 

Več o dogodku si lahko preberete na povezavi https://matpro.gzs.si/vsebina/Aktualno/Arhiv/ArticleId/66844/vabilo-na-posvet-v-okviru-26-mednarodne-konference-o-materialih-in-tehnologijah

Udeležba na posvetu je brezplačna, vendar je zaradi lažje organizacije priporočljiva predhodna prijava.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si

________________________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj