VABIMO: Izobraževanje Finančna pravila in revizija projektov Horizon 2020

V sodelovanju z MA Consulting organiziramo izobraževanje na temo Finančnih pravil in revizije projektov Horizon 2020, ki bo v torek, 11. junija 2019.


Gre za izobraževanje, ki je namenjeno in primerno za vodje projektov, finančnike in administratorje, ki potrjujejo stroške, kontrolorje poslovanja in računovodje. V enodnevnem izobraževanju bodo udeleženci imeli tudi možnost aktivnega sodelovanja in dovolj razpoložljivega časa za razjasnitev vseh vprašanj.

Izobraževanje obsega pregled finančnih in administrativnih pravil za izvrševanje projektov v okviru programov Horizon 2020. Poleg tega se bodo udeleženci seznanili s potekom revizije, ki jih izvajajo revizorji različnih EU institucij. Izobraževanje bo pokrilo naslednja področja:

- Stroški dela, časovnice (minimalne zahteve)
- Ostali direktni stroški (službene poti, materialni stroški - pravila nabave, interno
  zaračunavanje stroškov in storitev)
- Podizvajalske storitve in tretje osebe (možnosti za njihovo uporabo in kaj morate vedeti)
- Osnovna sredstva in oprema (nabava, obračunavanje stroškov)
- Certificiranje, obračun stroškov na enoto,
- Revizija (postopek, razlike med institucijami, možne posledice)
- Administrativno pravni vidiki sodelovanja v konzorciju 

Za udeležence je cena odvisna od števila prijavljenih in sicer:

- v primeru 10 prijav = 137,50 EUR / na udeleženca
- v primeru 9 prijav = 152,80 EUR / na udeleženca
- v primeru 8 prijav = 171,90 EUR / na udeleženca
- v primeru 7 prijav = 196,40 EUR / na udeleženca
- v primeru 6 prijav = 229,20 EUR / na udeleženca
* Točno ceno vam bomo sporočili po zaključenem roku za prijave. Račun bo izstavljen po opravljenem izobraževanju.


Stroške najema prostora in postrežbe krije GIZ ACS.

Vaše prijave sprejemamo do petka, 7.6.2019 na naslov dunja.podlesnik@acs-giz.si V primeru manjšega interesa izobraževanja v tem terminu ne bomo izvedli.

O MA Consulting: 

M.A Consulting, Luksemburg se osredotoča na izobraževanje, revizorske storitve in svetovanje upravičencem evropskih subvencij, po vsem svetu. Pomagajo vam razumeti zahteve evropske zakonodaje in doseči skladnost z vidika zakonitosti in pravilnosti. Nnjihova interaktivna podpora vas usmeri k vzpostavitvi učinkovitega kontrolnega sistema, ki vam bo dal ustrezno zagotovilo za pravilno finančno izvrševanje vaših evropskih projektov. Njihovo delo temelji na več kot 20 letnih praktičnih izkušnjah v zasebnem sektorju, javni upravi in evropskem institucionalnem okolju. Znanje in izkušnje jim omogočajo, da pomagajo poiskati rešitev za vsa vaša vprašanja in vas usmerjati pri njihovi izvedbi.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj