GOSTILI SMO PREDSTAVNIKE EVROPSKE PLATFORME ZA PROMET

V začetku julija smo v Sloveniji gostili predstavnike nacionalnih združenj, ki delujejo v sklopu Evropske tehnološke platforme za cestni promet ERTRAC. Redno srečanje nacionalnih združenj je tokrat v Ljubljani gostil GIZ ACS, prav tako član evropske platforme.

Na rednem srečanju so se prisotni med drugim pogovorili o nadaljevanju nekaterih aktivnosti ERTRAC-a in njenega sodelovanja pri pripravi okvirnega programa za raziskave in inovacije FP10 in novega strateškega raziskovalnega programa. Del srečanja je bil tudi ogled slovenskega podjetja avtomobilske industrije IM Iskra Mehanizmi na Brniku, kjer je vodstvo predstavilo podjetje in njegov proizvodni del.

Odlična organizacija je okrepila položaj GIZ ACS v članstvu ERTRAC-a in glede na odziv udeležencev tudi pisarno ACS Slovenskega avtomobilske grozda in njene člane. Udeleženci so na srečanju lahko spoznali visoko strokovno, kvalitetno in v inovativnost usmerjeno slovensko avtomobilsko industrijo. Našo državo pa kot idilično destinacijo z izjemnimi naravnimi lepotami in gostoljubnostjo.

Več o platformi si lahko preberete na spletni strani ERTRAC.

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

_______________________________________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1. in 2. nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj