Podnebno ogledalo 2018

03. 04. 2018 | Novice

Ministrstvo za okolje in prostor ter Institut »Jožef Stefan« - Center za energetsko učinkovitost, vabita na dogodek ob Dnevu Zemlje in izidu Podnebnega ogledala 2018. Dogodek bo v torek 17.4.2018 s pričetkom ob 9.30 v hiši Evropske unije na Dunajski cesto 20 v Ljubljani.

Podnebno ogledalo je osrednji nacionalni dokument za spremljanje podnebnih aktivnosti. Na dogodku se bo predstavilo kako uspešna je Slovenija pri zmanjševanju izpustov emisij toplogrednih plinov, kje so največje priložnosti za napredek in kakšni so načrti za prihodnost ter kakšne dodatne koristi se dosegajo.
 
Srečanje je hkrati priložnost za druženje in mreženje strokovnjakov, ki delujejo na področju blaženja podnebnih sprememb ter druge zainteresirane javnosti, saj je eden od ciljev prizadevanj tudi izmenjava izkušenj in krepitev medsebojnega sodelovanja za podnebje.
 
Prijave na dogodket se zbirajo do petka, 13.4.2018 na tej povezavi.

Podnebno_ogledalo_2018_Vabilo.pdf
 
Za dodatne informacije na voljo na el. naslovu: katarina.trstenjak@ijs.si
 


****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si  

___________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj