Predstavili bodo rešitve svetovno znanih dobaviteljev

24. 03. 2015 | Novice

Ljubljana, 24. marec 2015 – Vse več podjetij se zaveda pomena obvladovanja neposrednih dobav, učinkovite priprave transportov, načrtovanja vračljive embalaže in podobno. Zato Slovenski avtomobilski grozd ACS, skupaj s svojim članom SFC Automotive, organizira seminar SAP Automotive Consulting Solutions, kjer bodo na konkretnih primerih predstavili rešitve svetovno znanih dobaviteljev, kot so Faurecia, Grammer, Henkel, Magna, Mahle, Valeo in drugi. Seminar bo potekal v četrtek, 26. marca 2015, v Austria Trend hotelu.

Z dogodkom želijo seznaniti zainteresirana podjetja z najsodobnejšimi SAP Automotive Consulting Solutions (ACS) rešitvami, ki dopolnjujejo SAP s procesi, značilnimi za avtomobilsko industrijo. Mario Rebitzer iz SAP Nemčija bo na konkretnih primerih predstavil rešitve, kot so obvladovanje neposrednih dobav od poddobaviteljev h kupcu z odpoklici; obvladovanje konsignacije pri dobaviteljih; načrtovanje vračljive embalaže; učinkovita priprava transportov; analiziranjezgodovine odpoklicev, odstopanje med dejanskimi in napovedanimi količinami ter celovito ocenjevanje dobaviteljev, vključno s točnostjo dobav na podlagi odpoklicev, PPM in drugih kriterijev.

Predstavitev bo prilagojena direktorjem, vodjem logistike, komercialistom in IT-strokovnjakom iz podjetij, ki delujejo kot avtomobilski in industrijski dobavitelji sistemov ter komponent. Seminar je priložnost tudi za izmenjavo bogatih izkušenj udeležencev.

»Informacijska podpora v logistiki je ena od temeljih za uspeh v avtomobilski industriji. Zahteve kupcev (OEM/Tier 1) so zelo specifične in se morajo upoštevati v celoti. SAP, kot vodilni poslovni informacijski sistem ERP na svetu, je zelo razširjen znotraj avtomobilske industrije, tudi v Sloveniji. Zelo smo veseli, da lahko na pobudo našega člana SFC Automotive gostimo Maria Rebitzerja, ki je vrhunski strokovnjak za tovrstno problematiko. Naši člani, kakor tudi obiskovalci iz tujine, bodo tako iz prve roke slišali, kako lahko uporabljajo uveljavljene rešitve SAP Automotive Consulting Solutions za optimizacijo svojih logističnih procesov,«je o seminarju povedal direktor ACS Dušan Bušen.


Dodatne informacije: GIZ ACS, Urška Gluhak, T: 01 2361 735, E: urska.gluhak@acs-giz.si
SFC Automotive, Alja Mihevc, T: 051 246 774, E: a.mihevc@sfc-automotive.com

O ACS:

Slovenski avtomobilski grozd (ACS) je interesno združenje slovenske avtomobilske dobaviteljske industrije, ki že več kot deset let vso energijo vlaga v rast in razvoj svojih članov. V preteklem obdobju smo prav na podlagi lastnega znanja in z intenzivnim vlaganjem v tehnologijo ter razvoj prerasli iz majhne skupine med seboj nepovezanih podjetij in institucij v tesno povezano mrežo razvojnih partnerjev večine najpomembnejših svetovnih proizvajalcev avtomobilov. ACS tako povezuje 61 podjetij in institucij znanja z več kot 20 tisoč zaposlenimi. Podjetja ustvarijo več kot 3,5 milijarde evrov, od tega prek 80 odstotkov izvoza. Skupaj s proizvajalcem vozil REVOZ v Sloveniji to predstavlja kar 21 odstotkov celotnega slovenskega izvoza in 10 odstotkov BDP.

O SFC AUTOMOTIVE:

V SFC Automotive smo specializirani za svetovanje dobaviteljem v avtomobilski industriji, ki uporabljajo SAP, kot svoj informacijski sistem. Smo preferiran partner SAP-ja za implementacijo SAP Automotive Consulting Solutions v Sloveniji. Od leta 2014 smo člani slovenskega avtomobilskega grozda.  www.sfc-automotive.com

Nazaj