Vse novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

23. 12. 2016 | Novice

Poziv potencialnim kooperantom novega obrata proizvajalca Jaguar Land Rover

Poziv potencialnim kooperantom novega obrata proizvajalca Jaguar Land Rover

Slovaška agencija za razvoj investicij in trgovine - SARIO je na svoji spletni strani objavila poziv potencialnim kooperantom novega obrata proizvajalca vozil Jaguar Land Rover pri Nitri. Poziv je poleg slovaškim namenjen tudi tujim podjetjem, ki so na slovaškem trgu že uveljavljena ali imajo ekskluzivna zastopstva za slovaški trg.

16. 12. 2016 | Novice

V naslednjem letu dva odlična dogodka avtomobilske industrije

V naslednjem letu dva odlična dogodka avtomobilske industrije

Podjetje Advanced Business Events v letu 2017 organizira dva zelo pomembna dogodka za avtomobilsko industrijo.

13. 12. 2016 | Aktualni članki

Avtomobilska industrija v prihodnosti

Avtomobilska industrija v prihodnosti

Spletni časopis Strategy& je objavil zanimiv članek o prihodnosti avtomobilske industrije.

12. 12. 2016 | Novice

Uspešno oddana vloga na javni razpis za Kompetenčne centre za razvoj kadrov

Danes smo uspešno oddalo vlogo na javni razpis za Kompetenčne centre za razvoj kadrov.

05. 12. 2016 | Novice

Med deset najodmevnejšimi raziskovalnimi dosežki Univerze v Ljubljani v letu 2016 tudi dosežek Fakultete za strojništvo in Naravoslovnotehniške fakultete

Med deset najodmevnejšimi raziskovalnimi dosežki Univerze v Ljubljani v letu 2016 tudi dosežek Fakultete za strojništvo in Naravoslovnotehniške fakultete

Univerza v Ljubljani je Teden univerze pričela s predstavitvijo desetih najodmevnejših raziskovalnih dosežkov v letu 2016.

24. 11. 2016 | Novice

Prijetno druženje na delavnici Z gručem do uspeha

Prijetno druženje na delavnici Z gručem do uspeha

Na delavnici, ki je potekala včeraj, 23.11.2016 smo spoznali igro rugby, skušali ugotoviti stične točke s projektnim vodenjem in se ob dobri malici in pijači prijetno družili.

22. 11. 2016 | Novice

ACS s ponosom vstopa v svoje 16. leto delovanja

ACS s ponosom vstopa v svoje 16. leto delovanja

ACS Slovenski avtomobilski grozd danes obeležuje 15-letnico obstoja.

19. 11. 2016 | Aktualni članki

Pri Audiju za avtonomno vožnjo skrbi slovenec Matjaž Korman

Pri Audiju za avtonomno vožnjo skrbi slovenec Matjaž Korman

Matjaž Korman je vodja razvoja konceptnih vozil pri Audiju v Ingolstadtu. Meni, da avtonomno vožnjo tehnološko že obvladamo, vendar pa so popolna avtonomna vozila le vprašanje časa, pred tem je potrebno rešiti le še nekaj trdovratnih ovir.

15. 11. 2016 | Novice

Uspešno smo oddali vlogo za Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo SRIP ACS+ na področju mobilnosti

Danes, takoj po odprtju vložišča na MGRT smo oddali vlogo na javni razpis za oblikovanje strateškega razvojno inovacijskega partnerstva SRIP ACS+ z vlogo za področje MOBILNOST.

04. 11. 2016 | Novice

3. simpozij Emobility bo 10. in 11. novembra 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani

3. simpozij Emobility bo 10. in 11. novembra 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani

Primož Lemež s svojimi sodelavci pripravlja že tretji simpozij na temo električne in ekološke mobilnosti. V teh letih je simpozij postal znan kot največje in najkakovostnejše neodvisno srečanje strokovnjakov in ljubiteljev mobilne prihodnosti.

29. 10. 2016 | Novice

ACS pripravlja prijavo na razpis za kompetenčne centre za razvoj kadrov

ACS pripravlja prijavo na razpis za kompetenčne centre za razvoj kadrov

V petek, 28. oktobra 2016 je bil na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov objavljen razpis za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnih centrov za razvoj kadrov za obdobje 2017 in 2018.

28. 10. 2016 | Novice

Vabilo v vključitev v ACS strateško razvojno inovacijsko partnerstvo na področju mobilnosti

ACS kot najkompetentnejši povezovalec vseh deležnikov na področju avtomobilske industrije in širše mobilnosti je prepoznan kot bodoči nosilec Strateškega razvojno inovacijskega partnerstva na področju Mobilnosti. Zato že potekajo intenzivne aktivnosti za pripravo prijave na razpis.

26. 10. 2016 | Novice

Člani ACSa soglasno podprli oblikovanje Strateško razvojno inovacijskega partnerstva (SRIP) na področju mobilnosti

Člani ACSa soglasno podprli oblikovanje Strateško razvojno inovacijskega partnerstva (SRIP) na področju mobilnosti

Danes je potekala 21. redna seja Skupščine GIZ ACS, kjer so člani soglasno podprli oblikovanje Strateško razvojno inovacijskega partnerstva (SRIP) na področju mobilnosti.

24. 10. 2016 | Novice

Predstavitev članov ACS nabavnikom v tovarni traktorjev Zetor

Predstavitev članov ACS nabavnikom v tovarni traktorjev Zetor

Prodajni predstavniki slovenskih podjetij TALUM d.d. Kidričevo, UNIOR d.d. Zreče in HIDRIA d.o.o. iz Spodnje Idrije so se včeraj predstavili odgovornim za nabavo v tovarni traktorjev Zetor.

22. 10. 2016 | Novice

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje vam lahko pomaga pri pripravi SRIPa

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje iz Bruslja ponuja sodelovanje koordinatorjem strateških razvojno-inovacijskih platform (SRIPom) pri njihovem vključevanju v mednarodne verige vrednosti in v projektne konzorcije ter s tem prispevati k spodbujanju raziskovalne in inovacijske dejavnosti članov SRIPa.

21. 10. 2016 | Nagrajene inovacije

Čepna svečka s senzorjem tlaka OPTYMUS PSG

21. 10. 2016 | Novice

Zaključena konferenca CEE AUTOMOTIVE v Pragi

Zaključena konferenca CEE AUTOMOTIVE v Pragi

V Pragi je potekala največja avtomobilska konferenca v Centralni in Vzhodni Evropi z udeleženih več kot 200 vodilnih OEM-ov, direktorjev nabav, večjih kupcev ter ostalih. Na letošnji konferenci so bili prisotni tudi nekateri člani ACSa, konference pa se je udeležila tudi Tanja Mohorič, direktorica ACS Slovenskega avtomobilskega grozda.

21. 10. 2016 | Aktualni članki

Poročilo o mobilnosti v prihodnosti

Poročilo o mobilnosti v prihodnosti

Objavljeno je poročilu glede mobilnosti v prihodnosti, ki sta ga pripravila McKinsey&Company in Bloomberg New Energy Finance.

11. 10. 2016 | Novice

Zaključen je 1. dan CEE Automotive konference 2016

V Pragi poteka največja avtomobilska konferenca v Centralni in Vzhodni Evropi z udeleženih več kot 200 vodilnih OEM-ov, direktorjev nabav, večjih kupcev ter ostalih. Letošnje konference se je udeležila tudi Tanja Mohorič, direktorica ACS Slovenskega avtomobilskega grozda.

11. 10. 2016 | Novice

V soboto 8. oktobra 2016 na Eko reliju rekordno majhna poraba

Osnovni namen Eko relija (tokrat je potekala že 6. izvedba) je javnost ozavestiti, da je vožnja po cestno-prometnih predpisih in s prilagojeno tehniko bistveno bolj varna, varčna in s tem tudi okolju bolj prijazna. V organizaciji Društva Planet zemlja je torej potekal šesti Eko reli od Ljubljane do Strunjana.

06. 10. 2016 | Novice

Pred nami že 6. Eko reli, tokrat iz Ljubljane v Strunjan

Društvo Planet Zemlja letos organizira že 6. Eko reli, katerega osnovni namen je javnost ozavestiti, da je vožnja po cestno-prometnih predpisih in s prilagojeno tehniko bistveno bolj varna, varčna in s tem tudi okolju bolj prijazna. Start 6. Eko relija bo v soboto, 8. 10. 2016 ob 9h izpred Vodnega mesta Atlantis, cilj bo v Krajinskem parku Strunjan.

01. 10. 2016 | Novice

Za začetek projekta Povezane in avtomatske vožnje se bo v evropsko avtomobilsko-telekomunikacijsko zvezo združilo 37 vodilnih podjetij

V petek, 30. septembra 2016 se je odvijala okrogla miza na temo Povezane in avtomatske vožnje, ki jo je vodil Günther H. Oettinger, evropski komisar za Digitalno gospodarstvo in družbo.

29. 09. 2016 | Novice

V sklopu "PADS World Tour 2016" bo organiziran dogodek v organizaciji CadCAM Lab

Član ACS Slovenskega avtomobilskega grozda podjetje CadCAM Lab organizira dogodek, ki bo potekal v sklopu "PADS World Tour 2016" in se bo odvijal v torek, 11. oktobra 2016 v veliki dvorani Območno-obrtne zbornice Vič.

26. 09. 2016 | Novice

Tematska delavnica z naslovom Priprava na sejemski nastop tokrat v podjetju ELVEZ d.o.o.

ACS Slovenski avtomobilski grozd je za svoje člane organiziral tematsko delavnico na temo Priprave na sejemski nastop. Tokratno delavnico so gostili v podjetju ELVEZ d.o.o. iz Višnje Gore.

22. 09. 2016 | Novice

Iskrene čestitke vsem prejemnikom nagrad za inovacije 2016

včeraj je na Brdu pri Kranju potekal že 14. Dan inovativnosti, na katerem je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javnih zavodih. Podeljenih je bilo 14 zlatih, 21 srebrnih ter 5 bronastih priznanj. Kot vsako leto, so tudi letos med prejemniki podjetja, ki so člani ACSa.

21. 09. 2016 | Novice

V mesecu septembru pričeli z aktivnostmi v projektu EVA4Green

v juliju 2016 je MIZŠ objavilo rezultat prvega razpisa iz kvote Strategije pametne specializacije. Izbranih je bilo 9 vlog, vrednih 53,6 milijona evrov. Med njimi je bila tudi vloga za projekt EVA4Green.

19. 09. 2016 | Novice

Zaključena je ACstyria Konferenca „Future Automotive Supply Chain – Managing Complexity & Innovation“

V četrtek, 15.9. in petek, 16.9.2016 je potekala tradicionalna konferenca avstrijskega avtomobilskega grozda ACstyria.

16. 09. 2016 | Novice

Sodelovanje ACS Slovenskega avtomobilskega grozda v projektu ALP.Lab

Vodstvo ACS Slovenskega avtomobilskega grozda se je sestalo s pobudniki novega projekta ALP.Lab Austrian LDV Proving Region for Automated Driving.

16. 09. 2016 | Novice

Na okrogli mizi MOSa tudi ACS Slovenski avtomobilski grozd

Glavna nit teme Okrogle mize z naslovom Kako združiti moči na poti med raziskavami in znanostjo ter obrtništvom in podjetništvom, ki se je odvijala v sklopu Mednarodnega obrtnega sejma v Celju je bila utrjevanje vezi med izobraževanjem, znanostjo in gospodarstvom. Na okrogli mizi sta sodelovala tudi Bojan Železnik, direktor KGL d.o.o. iz Litije, sicer član ACSa ter Tanja Mohorič, direktorica ACS Slovenskega avtomobilskega grozda.

15. 09. 2016 | Novice

Znani kandidati za zlate inovacije 2016

Gospodarska zbornica Slovenije je objavila spisek kandidatov za zlate inovacije v letu 2016.

14. 09. 2016 | Novice

Med 16. in 22. septembrom bo potekal EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je PAMETNA MOBILNOST ZA GOSPODARSKO USPEŠNOST.

07. 09. 2016 | Novice

ACstyria Konferenca „Future Automotive Supply Chain – Managing Complexity & Innovation“

Avtomobilski grozd ACstyria 15.-16. septembra 2016 organizira svoj tradicionalni kongres, tokrat na temo „Future Automotive Supply Chain – Managing Complexity & Innovation“, ki se bo odvijal v Congress Centre Bad Radkersburg, Styria - Avstrija.

02. 09. 2016 | Novice

Direktorica ACS Slovenskega avtomobilskega grozda na Strateškem forumu Bled

V organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve bo med 5. in 6. septembrom na Bledu potekal že 11. Strateški forum.

24. 08. 2016 | Novice

ACS na konferenci "Central & Eastern European Forum 2016"

Že tretje leto zapored se bo ACS Slovenski avtomobilski grozd udeležil zelo pomembne konference »Central & Eastern European Automotive Forum 2016«, ki se bo odvijala v dneh med 11.-12.oktobrom 2016 v Pragi. Dogodka se bo v imenu ACS Slovenskega avtomobilskega grozda udeležila direktorica, Tanja Mohorič.

19. 08. 2016 | Novice

NAJAVA: Delavnica Uspešna priprava na sejemski nastop

V septembru bo ACS organiziral delavnico Uspešna priprava na sejemski nastop.

10. 08. 2016 | Novice

Sejem Automechanika Frankfurt 2016 in B2B srečanja v organizaciji Centra za mednarodno poslovanje pri GZS

GZS, Center za mednarodno poslovanje pripravlja poslovno delegacijo, ki bo potekala 14.-16. septembra 2016 v Frankfurtu, Nemčija.

18. 07. 2016 | Novice

Člani ACS na mednarodni avtomobilski konferenci v Novem Sadu

24. in 25. maja letos je v Novem Sadu potekala mednarodna avtomobilska konferenca za jugovzhodno Evropo z naslovom »SEE Automotive Conference Connect&Supply 2016«.

15. 07. 2016 | Novice

Posebna ponudba podjetja CadCAM

Član ACSa, podjetje CadCAM je za člane ACS Slovenskega avtomobilskega grozda pripravil posebno ponudbo za konfiguracijo in dodatne module CATIA programske opreme (Computer Aided Three-dimensional Interactive Application).

14. 07. 2016 | Novice

Vabilo na Poslovni vrh JAMA-CLEPA, 27.-28- oktober 2016

V organizaciji CLEPE ter v sodelovanju z združenjem japonskih avtomobilskih proizvajalcev JAMA in italijanskim združenjem ANFIA se bo v dneh med 27. in 28. oktobrom 2016 v Benetkah odvijal Poslovni vrh JAMA-CLEPA.

14. 07. 2016 | Novice

20. redna seja Skupščine GIZ ACS

V sredo, 13. julija 2016 je potekala 20. redna seja Skupščine GIZ ACS

11. 07. 2016 | Novice

ACS Slovenski avtomobilski grozd v novih poslovnih prostorih

ACS je preselil svojo pisarno na lokacijo Dimičeva 13 (stavba Gospodarske zbornice Slovenije)

08. 07. 2016 | Novice

ACS sodeloval na sestanku nacionalnih združenj CLEPE

V torek, 5. julija 2016 so se v Madridu zbrali predstavniki večine nacionalnih združenj, ki so članice CLEPE.

07. 07. 2016 | Novice

Uspešna povezava k poslovnemu sodelovanju

Prejeli smo zahvalo podjetja LINDAB IMP KLIMA d.o.o. za posredovanje njihovega povpraševanja po plastični dušilki.

02. 07. 2016 | Novice

CLEPA je objavila mnenje o emisijah CO2 po letu 2020

CLEPA Evropsko združenje avtomobilskih dobaviteljev je podalo mnenje glede zmanjšanja emisij CO2 po letu 2020

01. 07. 2016 | Novice

Delavnica Vloga ACS pri oblikovanju podpornega okolja za mala in srednja podjetja

Za nami je uspešna delavnica z naslovom Vloga ACS pri oblikovanju podpornega okolja za mala in srednja podjetja

14. 06. 2016 | Novice

Vabilo na 11. A3PS konferenco, 17.-18.10.2016, Tech Gate Dunaj

Avstrijska agencija za alternativne pogonske sisteme A3PS v mesecu oktobru 2016 pripravlja 11. A3PS konferenco pod aktualnim motom »Izvedljivi pogoni in tehnologije vozil proti političnim vizijam«

08. 06. 2016 | Novice

Vabilo Informativni dan Bio-Based Industries Joint Undertaking v soorganizaciji iniciative Poly4EmI

V ponedeljek, 13. junija 2016, bo na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) potekal informativni dan za predstavitev BBI JU (Bio-Based Industries Joint Undertaking).

03. 06. 2016 | Novice

Konferenca SAP Automotive Forum v Stuttgartu

Član ACSa, podjetje SFC Automotive je na nas naslovilo obvestilo o zelo zanimivi prihajajoči konferenci SAP AUTOMOTIVE FORUM, ki se bo odvijal 15. in 16. junija 2016 v Stuttgartu.

02. 06. 2016 | Novice

Dan slovenskih dobaviteljev na sedežu koncerna BMW v Münchnu

Pod okriljem Slovenskega avtomobilskega grozda ACS, Javne agencije SPIRIT Slovenija, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in ob podpori Veleposlaništva RS v Nemčiji ter generalnega konzulata RS v Münchnu je danes na sedežu koncerna BMW v Münchnu potekal »Dan slovenskih dobaviteljev (Slovene Supplier Day).« Na dogodku se je predstavilo 19 slovenskih proizvajalcev komponent in opreme v avtomobilski industriji, ki želijo predstaviti svoje inovativne tehnične rešitve/proizvode ter vzpostaviti oziroma okrepiti sodelovanje z enim vodilnih proizvajalcev luksuznih vozil v svetu.

27. 05. 2016 | Novice

Za nami je zelo uspešen DAN ZELENE MOBILNOSTI

V sodelovanju s partnerji BMW Group Slovenia, Hidria d.o.o., Rotary Slovenia in Gimnazijo Jurija Vege iz Idrije smo uspešno zaključili dobrodelni dogodek, v sklopu katerega je bila izvedena predstavitev projekta »Zelena mobilnost prihodnosti bo tudi slovenska!« dijakov GJV Idrija in odprtje dveh izmed šestih novih polnilnih postaj za zelena električna vozila v Idriji in Spodnji Idriji. Pomemben del dogodka za člane Slovenskega avtomobilskega grozda je bila okrogla miza, na kateri je bila glavna nit pogovora usmerjena v poglobljeno razpravo o prihodnosti slovenske avtomobilske industrije in pospešenega razvoja zelene mobilnosti.

18. 05. 2016 | Novice

Vabilo na dogodek Virtual Vehicle Research Center as a succes story v organizaciji IJS in GZS

Inštitut Jožef Štefan in Gospodarska zbornica Slovenije organizirata dogodek z naslovom »Virtual Vehicle Research Center as a success story«, ki bo potekal v ponedeljek, 30.5.2016 na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana C (1.nadstropje).

17. 05. 2016 | Novice

Vabilo na 3DEXPERIENCE forum in karting - Ljubljana, 24.05.2016 v organizaciji CADCAM Lab

Član ACS Slovenskega avtomobilskega grozda, podjetje CADCAM Lab organizira enodnevni 3DEXPERIENCE forum, ki se bo odvijal v torek, 24.5.2016 in na katerem bodo med drugim predstavljene 3DEXPERIENCE uporabniške izkušnje podjetja Tesla Motors in njihovega Type S.

21. 04. 2016 | Novice

Remanufacturing workshop v Dubrovniku

S strani članice ACSa, podjetja TPV iz Novega mesta smo prejeli obvestilo o prihajajočem dogodku, ki se bo odvijal 18. maja 2016 v Dubrovniku na Hrvaškem.

20. 04. 2016 | Novice

NAJAVA Dogodka Dan zelene mobilnosti

ACS v sodelovanju s partnerji BMW Group Slovenija, Gimnazijo Jurija Vege Idrija, podjetjem Hidria d.o.o. in Zvezo slovenskih Rotary klubov organiziramo dobrodelni dogodek, v sklopu katerega bo izvedena predstavitev projekta »Zelena mobilnost prihodnosti bo tudi slovenska!« dijakov Gimnazije Jurija Vege Idrija in odprtje dveh izmed šestih novih polnilnih postaj za zelena električna vozila v Idriji in Spodnji Idriji ter dobrodelni koncert.

11. 04. 2016 | Novice

Vabilo na SEE Automotive Conference Connect & Supply 2016

Avtomobilski grozd Srbije in Vojvodina Investment Promotion – VIP vabita na prihajajočo SEE Automotive Conference – Connect & Supply 2016, ki bo potekala v Novem Sadu v Srbiji.

29. 03. 2016 | Novice

Slovenski avtomobilski grozd ima novo vodstvo

GIZ ACS Slovenski avtomobilski grozd ima novo direktorico. Na mesto direktorice je bila imenovana gospa Tatjana Mohorič.

25. 03. 2016 | Novice

Gospodarska delegacija v Tatarstan, 19.-22.4.2016 v organizaciji SPIRIT Slovenija, javne agencije

SPIRIT Slovenija, javna agencija namerava organizirati gospodarsko delegacijo, ki jo bo vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo gospod Zdravko Počivalšek in bo potekala med 19. in 22. aprilom 2016.

24. 03. 2016 | Novice

19. redna seja Skupščine GIZ ACS

Marec 2016/ Slovenija, Ljubljana - 23. marca 2016 je zasedala Skupščina GIZ ACS na 19. redni seji ter soglasno potrdila mandat novi direktorici, gospe Tatjani Mohorič.

21. 03. 2016 | Novice

Mednarodni program Izobraževanje za izvozno poslovanje (International Trade Management - ITM)

V javni agenciji SPIRIT Slovenija pripravljajo zanimiv mednarodni izobraževalni program za izvozno poslovanje, International Trade Management (ITM). K udeležbi vabijo mlajše zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja. S pridobljenim znanjem bodo udeleženci lahko aktivno pripomogli k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

16. 03. 2016 | Novice

Izhodna gospodarska delegacija v Kanado v organizaciji SPIRIT Slovenija

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Winnipeg v Kanadi. V sklopu delegacije se bodo podjetja udeležila tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma CENTRALLIA 2016 in bilateralnih sestankov.

24. 02. 2016 | Novice

Izbrana podjetja za dogodek DAN SLOVENSKIH DOBAVITELJEV V BMW Group v Munchnu

V okviru Javnega povabila za sodelovanje na dogodku »Dan slovenskih dobaviteljev« v BMW Group 2. junija 2016, ki ga je objavila SPIRIT Slovenija, javna agencija je interes za sodelovanje izrazilo 45 podjetij. Za sodelovanje na dogodku pa je BMW izbral le 19 podjetij.