Skip to main content

Novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

| Novice

Moldavski avtomobilski dnevi 2018

Ministrstvo za gospodarstvo in infrastrukturo Moldavije ter MIEPO organizirata Moldavijski avtomobilski forum, ki bo potekal 29. in 30. maja 2018 v Tekwillu, Moldavija.

| Novice

V TPV v Novem mestu potekal že 6. dan inovativnosti

Dan inovativnosti TPV je vsakoletni dogodek na katerem Skupina TPV predstavi svoje aktivnosti in dosežke na področju inovativnosti v preteklem letu, obenem pa opozori na trende ter nove poglede in spoznanja na tem področju. Letošnji dogodek se je v torek, 13. februarja, odvijal v novem predstavitvenem prostoru Skupine TPV na Kandijski cesti 60. Prireditev je otvoril mag. Marko Gorjup, direktor – predsednik poslovodstva TPV d.o.o., ki je v svojem uvodnem govoru opozoril na pomen inovativnosti, ki nam v vse hitreje spreminjajočem se okolju omogoča hitro prilagajanje na spremembe in zagotavljanje konkurenčne prednosti. V TPV-ju se tega dobro zavedajo, zato že nekaj let sistematično razvijajo, spodbujajo in nagrajujejo inovativnost na vseh nivojih.

| Novice

EDISON in Presečki s prvo zeleno avtobusno postajo in e-avtobusi v Varaždinu

Danes je bila v partnerstvu s Presečkim iz Krapine, ki je ena vodilnih družb v avtobusnih prevozih na Hrvaškem realizirana tiskovna konferenca, na kateri je bila s skupnim nastopom Edisona in nekaterih njegovih članov (Vivo Bus, Plan-net) ter slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem predstavljena obnova Avtobusne postaje v Varaždinu. S tem bo do septembra nastala ena prvih »zelenih« avtobusnih postaj, ki bo med drugim integrirala polnilce za električne avtobuse in štartala tudi z dvema električnima avtobusoma Vivo Busa na rednih progah v Varaždinu.

| Aktualni članki

Evropski projekt Open I SME

Center za prenos tehnologij in inovacij na Inštitutu Jožef Stefan je vključen v evropski projekt Open I SME.