Skip to main content

Novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

| Novice

Razpis za strt-upe "Paris Living City Awards

Iz strani Paris&Co, agencija za gospodarski razvoj in inovacije mesta Paris so na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport prejeli razpis za prijavo strt-upov na natečaj paris Living City Awards.

| Novice

Strokovna delegacija v Nemčijo - Industrija 4.0

Slovensko-nemška gospodarska zbornica in nemško podjetje eclareon GmbH organizirata med 9.10. in 11.10.2017 obisk slovenske strokovne delegacije v Nemčijo na temo industrije 4.0.

| Novice

Projekt Combilaser

Evropski projekt v katerem sodelujeta tudi dva člana GIZ ACS je dobil svoj promocijski video.

| Novice

Projekt EDISON Slovenija - referenčna država zelene mobilnosti

Živimo v času intenzivnega prehoda iz fosilno bazirane ekonomije v brezogljično družbo prihodnosti, ki se bo zgodila bistveno hitreje, kot si lahko predstavljamo. Zelena ekonomija in z njo povezane zelene mobilnostne tehnologije pri tem igrajo eno ključnih vlog. Zato je 41 strateških partnerjev, podjetij, raziskovalnih institucij in občin danes podpisalo Zavezo o sodelovanju v mednarodnem mobilnostnem projektu Edison. Z njim Slovenija vstopa v jedro globalnega razvoja zelenih mobilnostnih tehnologij in rešitev prihodnosti. Projekt pokriva vse ključne strateške usmeritve EU in ga kot takega podpira tudi slovenska vlada. Gre za eno do sedaj največjih pobud različnih strateških partnerjev s ciljem umestiti Slovenijo kot referenčno državo zelene mobilnosti na zemljevid Evrope in sveta.

| Novice

Akcijski načrt SRIP ACS+ je potrjen

Delovna skupina državnih sekretarjev za izvajanje Slovenske strategije pametne specializacije (DSDS S4) je v celoti podprla in potrdila Akcijski načrt SRIP ACS+. Potrjena so vsa fokusna področja vključno s pilotnim projektom EDISON. Vsem, ki ste na kakršen koli način sodelovali v aktivnostih SRIP ACS+ in vsem, ki ste izkazali zaupanje ožji delovni skupini za pripravo vsebin akcijskega načrta se najlepše zahvaljujemo in se veselimo prihajajočih aktivnosti.

| Novice

Konferenca CEE Automotive v Pragi

V Pragi na Češkem bo tudi letos potekal CEE avtomobilski forum, ki vsako leto združi več kot 230 udeležencev in več kot 55 govorcev iz različnih držav. Forum bo potekal med 16. in 17. oktobrom 2017.

| Novice

Konferenca "Z evropskim pristopom do boljše prometne varnosti"

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa in Evropski svet za varnost v prometu vas vabita na posvet: Konferenco o varnosti v cestnem prometu - "Z evropskim pristopom do boljše prometne varnosti - Varna infrastruktura, varna vozila in varni udeleženci v prometu", ki bo 23.junija 2017, spričetkom ob 10h v prostorih Austria Trend Hotela.

| Novice

SRIP ACS+ na Madžarskem

Danes je v Monoštru, v središču Slovenskega Porabja, potekalo srečanje SRIP ACS+ in državnih predstavnikova madžarske vlade ter predstavnikov madžarske avtomobilske industrije.

| Novice

Informativni dan za organizacije za podporo msp

V četrtek 18.5.2017 je v Grand Hotelu Union Buisiness v okviru evropske kampanje EU Odprti za poslovanje potekal inofrmativni dan za organizacije za podpore malim in srednjim podjetjim.

| Novice

9. industrijski forum IRT 2017

5. in 6. junija 2017 se bo v Portorožu odvijal že 9. industrijski forum IRT, največji strokovni dogodek industrije za industrijo.

| Novice

Projekt FACTS4WORKERS

Predstavitveni film evropskega projekta v katerem sodelujejo člani ACS.

| Nagrajene inovacije

Strojni vid za detekcijo napak na površinah z visoko odbojnostjo

Uspeh prodaje je odvisen od proizvodov, ki so visoke kvalitete in s svojo estetiko naredijo vtis na kupca. Malo industrij se temu lahko upre. Upreti pa se ne more niti avtomobilska industrija niti porabniki elektronike niti industrija bele tehnike.

| Novice

Ljubljana Mini Maker Faire

13.5.2017 prihaja v Ljubljano enodnevni dogodek Ljubljana Mini Marker Faire, ki se bo dogajal v kreativnih centrih Tobačne.

| Novice

2nd Circular Change Conference

Vabljeni na 2. mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu »2nd Circular Change Conference«, ki je na sporedu 11. in 12. maja 2017 v Ljubljani ter Mariboru.

| Novice

Internacionalizacija v Aziji

Eurochambres (the Association of European Chambers of Commerce and Industry) organizira dva mednarodna projekta, ki sta financirana iz strani Evropske komisije.

| Novice

Na ogledu AGV automated guided vehicles

Na včerajšnji delavnici, ki jo je gostilo podjetje TPV d.o.o., PE Velika Loka so udeleženci med drugim izvedeli tudi nekaj več o avtomatsko vodenemu vozilu Optimatik 160, ki je rezultat razvojnih inženirjev podjetja TPV d.o.o.

| Novice

ACS tudi uradno spremenil naslov

ACS, Slovenski avtomobilski grozd je vse od svojega začetka deloval na naslovu Dimičeva 9 v Ljubljani. Po preselitvi pisarne grozda v lanskem letu, je bila urejena tudi uradna sprememba naslova sedeža.

| Novice

Poslovno srečanje z avstrijskimi podjetji iz avtomobilske industrije

V četrtek, 26.1.2017 je v organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA in s podporo ACS, Slovenskega avtomobilskega grozda potekalo poslovno srečanje slovenskih podjetij z avstrijskimi iz avtomobilske industrije. Srečanje je v Tolminu gostilo podjetje Hidria AET d.o.o.

| Novice

Prejeli smo sklep o podpori operacije SRIP ACS+

Sporočamo, da smo s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejeli sklep o podpori operacije z nazivom Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo na področju mobilnosti SRIP ACS+

| Novice

ACS je obiskal ŠKODA DigiLab v Pragi

ACS, Slovenski avtomobilski grozd je 22.1. in 23.1.2017 sodeloval pri gospodarski delegaciji predsednika vlade Mira Cerarja v Pragi, Češka.

| Novice

LinkedIn & Inbound marketing za več kontaktov

v torek, 24.1.2017 bo na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana zanimiva delavnica z naslovom LinkedIn & Inbound marketing za več kontaktov, ki je namenjena vsem odgovornim v podjetjih, ki želite s pomočjo LI navezati stike, poiskati in razvijati nove prodajne priložnosti.

| Novice

Objavljen razpis za »Krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij«

Na spletni strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je bil objavljen javni razpis »Krepitev kompetenc in inovacijskih potencialov podjetij« Predmet javnega razpisa je spodbuditi podjetja k izvajanju raziskovalno-razvojnih dejavnostih znotraj podjetja ter prispevati k razvoju novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev z izkazanim tržnim potencialom. Cilj javnega razpisa pa je sofinancirati vsaj 40 inovativnih RRI projektov, ki se nanašajo na razvoj novih ali izboljšanih proizvodov, procesov ali storitev z visoko inovativnostjo in s tržnim potencialom, kar posledično veča konkurenčnost sodelujočih podjetij. Javni razpis je namenjen malim in srednjim podjetjem ter velikim podjetjem s sedežem v vzhodni kohezijski regiji.