ALI BO COVID-19 KATALIZATOR SPREMEMB V NAČRTOVANJU TRAJNOSTNEGA PROMETA?

V torek, 13. aprila 2021 je potekal webinar na temo COVID kot katalizator sprememb v načrtovanju trajnostnega prometa. Spletni dogodek je bil organiziran v sklopu mreže CIVINET Slovenija – Hrvaška – Jugovzhodna Evropa.

Med drugim je bil na webinarju predstavljen Trajnostni transport med pandemijo – pregled rešitev na nivoju EU, ki je bil predstavljen s strani predstavnika Univerze Sever iz Koprivnice, Hrvaška.

Predstavil je tudi 15-minutno mesto, ki je novi koncept mest, kjer je vsa nujna infrastruktura dosegljiva znotraj 15 minut hoje ali vožnje s kolesom. 

Na Inštitutu za transport Tehnične univerze na Dunaju je bila izvedena študija na temo Vpliv zapore javnega življenja zaradi COVID-19 na prevoz na delo. Študijo iz vidika več držav (v študiji je sodelovala tudi Slovenija) je predstavil predstavnik Inštituta.
Predstavnik ECF (European Cycling Federatin) je predstavil kakšni so novi ukrepi za kolesarsko infrastrukturo kot odziv na COVID-19 in sicer od začasnih do trajnih.

Dogodek se je sklenil z okroglo mizo predstavnika Fakultete za transport in prometne znanosti iz Zagreba, predstavnika Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, predstavnice mesta Kruševac iz Srbije ter predstavnika Tehnične univerze iz Dunaja.

Predstavitve iz webinarja so na voljo na tej povezavi.

****
Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

Nazaj