EXPO DUBAJ 2020: MOBILNOST

V Dubaju v Združenih arabskih emiratih se bo med oktobrom 2021 in aprilom 2022 odvila svetovna razstava v rekordni izvedbi in sicer EXPO Dubaj 2020. Na njej se bo namreč predstavilo več kot 190 držav, njihove paviljone in razstavne prostore pa bo obiskalo skupaj več kot 25 milijonov obiskovalcev.

Slovenija bo ena od nekaj več kot 80-tih držav, ki se bodo na razstavi EXPO 2020 predstavile z lastnim paviljonom. Slovenski paviljon bo pol leta dom slovenskih podjetij, ustanov in posameznikov, ki želijo svetu pokazati prebojne rešitve za najrazličnejše izzive trajnosti, od vprašanja varnosti okolja, človekovega zdravja, učinkovite rabe naravnih energetskih virov, do varovanja pitne vode, zahtevnih vprašanj s področja ravnanja z odpadki, do izzivov samooskrbe in bitij, ki so zanjo neobhodno potrebna.

Za podjetja, ki bodo želela sodelovati na največjem dogodku leta 2021 in 2022, so na SPIRIT Slovenija, javni agenciji pripravili celovite promocijske pakete, ki bodo zagotavljali vse potrebne storitve ter organizacijsko in tehnično podporo, ki jih podjetja potrebujejo za uspešno sklepanje novih poslov, za širitev poslovanja, za iskanje novih poslovnih priložnosti in za osvajanje novih mednarodnih trgov.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Slovenski podjetniški sklad pa je med drugim tudi za udeležbo na EXPO 2020 razpisal vzpodbude preko vavčerjev. Več o tem si lahko preberete tukaj.

****

Nazaj