NAŠI ČLANI POMAGAJO TUDI PODJETJU KLS

Potem, ko so nekateri od naših članov v avgustu po katastrofalnih poplavah brez odlašanja na pomoč priskočili TAB-u iz Mežice, zdaj pri odpravljanju posledic vodne ujme po svojih najboljših močeh pomagajo tudi podjetju KLS. Kolegom iz Ljubnega so zagotovili vzdrževalce, ki jih v Ljubnem najbolj potrebujejo in jim tako vsaj malo olajšali breme uničujočih poplav in plazov. Ti so v določenih delih naše države popolnoma ohromili gospodarsko in siceršnje življenje.

Da bi se KLS kar se da hitro izkopal iz težav in začel normalno poslovati se je več naših članov, Cimos, Domel, Elvez, Hidria, Kolektor, Lotrič Meroslovje, LTH Castings, Revoz, SIJ Acroni, Talum in Unior takoj organiziralo in v KLS nesebično poslalo svoje elektro in strojne vzdrževalce. Skupaj s KLS-ovimi kolegi se zdaj osredotočajo na stroje in tehnološko opremo, ki jo želijo počasi spraviti v življenje, vendar je nekatera od njih tako poškodovana, da jo bo potrebno zamenjati za novo. V KLS-u del proizvodnje tako nameravajo zagnati oktobra, celotna sanacija pa bi lahko trajala precej dlje, po nekaterih podatkih tudi leto ali dve.

KLS iz Ljubnega ob Savinji je namreč v avgustovskih katastrofalnih poplavah, ko je popustil protipoplavni nasip, po prvih ocenah utrpel za okoli 100 milijonov evrov škode. Ker jim je zalilo proizvodne prostore in ne morejo dobavljati zobatih obročev za motorje z notranjim zgorevanjem, je Skupina Volkswagen že zaprla ali zmanjšala proizvodnjo v nekaterih svojih obratih.

Pomoč KLS-u je zato zdaj ključna za ponovno vzpostavitev delovanja te štajerske družbe, pomembnega dobavitelja svetovni avtomobilski industriji. Stopimo skupaj in pomagajmo. Obenem pa hvala vsem članom, ki ste v teh, za KLS težkih časih, nemudoma nesebično priskočili na pomoč. Pravega prijatelja namreč spoznaš v nesreči.

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

_______________________________________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %. Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1. in 2. nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj