RLS MERILNA TEHNIKA POSTALA PODJETNIŠKA ZVEZDA

Naš član, podjetje RLS Merilna tehnika, je postal letošnja Podjetniška zvezda. Naziv že sedmo leto zapored podeljuje medijska hiša Delo. Zaslužijo pa si ga tista podjetja, ki s svojimi dobrimi finančnimi kazalniki, položajem na trgu, razvojno naravnanostjo, trajnostnim razvojem in družinskim podjetništvom osvetljujejo pot v prihodnost.

RLS Merilna tehnika, specializirana za industrijsko merilno tehniko in izdelavo senzorjev pomika in zasuka za robotsko industrijo, je Delova Podjetniška zvezda postala, ker znajo odlično izkoristiti trende v svetu. To dokazujejo z dobrim poslovanjem na tujih trgih ter z vlaganjem v razvoj in inovacije, s čimer postavljajo trde temelje za prihodnost. Približno 40 odstotkov njihovih zaposlenih dela v razvoju in tehnologiji, pri bazičnih raziskavah pa pogosto sodelujejo z univerzami in institucijami tako v Sloveniji kot EU. Njihove rešitve lahko zato imenujemo tudi produkti prihodnosti.

Podrobneje o nagradi si preberite na Delovi spletni strani.

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

_______________________________________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %. Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1. in 2. nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj