TUDI NA LETNI KONFERENCI BRITANSKEGA ZDRUŽENJA INDUSTRIJE IN TRGOVCEV MOTORNIH VOZIL (SMMT) GOVORILI O IZZIVIH AVTOMOBILSKE INDUSTRIJE

Združenje industrije in trgovcev motornih vozil (SMMT) je 28.6.2022 organiziralo mednarodno letno konferenco (SMMT International Automotive Summit 2022), posnetek je dostopen na spletni strani SMMT.

Na kratko povzeto je konferenca naslavljala izzive avtomobilske industrije kot so visoki energetski stroški, problemi dobavnih verig, tranzicija na e-vozila, potreba po infrastrukturi za polnjenje, poziv k pravni varnosti in stabilnosti, izzivi digitalizacije in stroški Brexita.
Razprave so izkazale, da ostaja glavni britanski trgovinski partner na področju avtomobilske industrije EU z 55% deležem britanskega izvoza. Industrija je v razpravi tudi pozvala britansko vlado k usklajenosti britanskih z EU predpisi, vključno z najavljenim evropskim standardom emisij vozil t.i. EURO 7 iz Evropskega zelenega dogovora, ki naj bi začel veljati z letom 2025.

Prilagamo linke iz spletnih strani SMMT na konferenco in dokumenta, ki sta bila ob konferenci objavljena:
Posnetek konference glej: https://www.smmt.co.uk/events/summit/
Dokument "From Full Throttle to Full Charge" (poročilo o viziji avtomobilskega trga 2030 in roadmapu): https://www.smmt.co.uk/reports/full-charge/
Dokument "SMMT motor industry facts 2022": https://www.smmt.co.uk/reports/smmt-motor-industry-facts/

****
Vir: Veleposlaništvo RS v Londonu

Nazaj