VABIMO: 6. MEDNARODNA KONFERENCA TRANSPORT AND RESEARCH IN THE DANUBE REGION

Ministrstvo za infrastrukturo ob podpori SRIP ACS+ organizira že šesto tradicionalno mednarodno konferenco "TRANSPORT AND RESEARCH IN THE DANUBE REGION: Search for synergies between short and long-distance transport"

ki bo potekala preko spleta 16. decembra med 10.00 in 14.00 uro.


 

Spoštovani,

 

Ministrstvo za infrastrukturo ob podpori SRIP ACS+ organizira že šesto tradicionalno mednarodno konferenco

TRANSPORT AND RESEARCH IN THE DANUBE REGION:

Search for synergies between short and long-distance transport

ki bo potekala preko spleta

16. decembra med 10.00 in 14.00 uro.

 

Letos se bomo dotaknili izjemno pomembne tematike, logistike blaga in prevoza potnikov v prvem in zadnjem kilometru poti ter s tem povezanih razvojnih izzivov. Izpostavili bomo nekaj primerov dobrih praks in se pogovorili o vlogi zakonodaje pri pospešenem uvajanju novih rešitev v vsakodnevno življenje.

Z veseljem napovedujemo tudi posebnega gosta, g. Stephana Neugebauerja, podpredsednika BMWja za področje globalnega razvoja, ki hkrati kot predsedujoči evropski tehnološki platformi za cestni transport ERTRAC v podrobnosti pozna strateške usmeritve avtomobilske industrije in mobilnosti ter je ključna oseba v usklajevanju strategij mobilnosti z Evropsko komisijo.

Še posebej pa se veselimo uvodnega nagovora ministra za infrastrukturo Republike Slovenije, g. Jerneja Vrtovca, ki bo podal pomembna izhodišča in okvire za nadaljnjo razpravo.

Z zanimivimi gosti bomo odpirali in zapirali pereča vprašanja prevoza blaga in potnikov v zadnjem kilometru poti, ter tudi vam, spoštovani udeleženci, ponudili dovolj prostora za vaša mnenja in vprašanja.

Prijava na dogodek je brezplačna in omogočena preko povezave https://transport-research-danube.eu/, ker najdete tudi okvirni program in vsebine dogodka.

 

Tanja Mohorič

Direktorica SRIP ACS+

v imenu nosilca dogodka, Ministrstva za infrastrukturo, ter organizacijskega odbora dogodka.

 

 

 

 

Nazaj