Kdo bo prizadet ob morebitni uvedbi carin za uvoz avtomobilov v ZDA?

21. 02. 2019 | Aktualni članki

Ob aktualnem ugibanju ali bo prišlo do uvedbe carin na uvoz avtomobilov v Združene države Amerike in kaj to pomeni za globalno avtomobilsko industrijo je spletni portal Statista objavil podatke o tem, katere države bo uvedba carin najbolj prizadela.

Celotno objavo si lahko ogledate na povezavi https://www.statista.com/chart/13248/us-import-partners-for-cars/ 

Glede na spletni statistični portal je na ćetrtem mestu uvoznikov avtomobilov v Združene države Amerika tudi Nemčija, ki za slovenske avtomobilske dobavitelje predstavlja enega glavnih trgov.

Podatki kažejo, da je v letu 2018 Nemčija dobavila za 14,7 bilionov ameriških dolarjev avtomobilov.

 

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj