Digitalizacija v avtomobilski industriji – vabilo na strokovni dogodek.


Mednarodni konzorcij partnerjev vas vabi na strokovni dogodek ob začetku izvajanja projekta InnoHPC

SUPERRAČUNALNIKI ZA UĆINKOVITO INOVIRANJE V PODDONAVJU

Projekt sofinancira EU preko transnacionalnega programa Podonavje.

Dogodek bo potekal 9. februarja v prostorih Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (Ljubljanska cesta 31a, Novo mesto).

Program dogodka si lahko ogledate na InnoHPC_Vabilo.pdf.

V okviru projekta bomo razvili mednarodni superračunalniški laboratorij, v katerem bodo sodelovale raziskovalne institucije in podjetja, z namenom učinkovite uporabe superračunalniške infrastrukture za spodbujanje učinkovitega inoviranja v podjetjih. Z uporabo superračunalnikov lahko znižamo čas razvoja novega produkta povečamo dodano vrednost v podjetjih. V okviru projekta InnoHPC bomo podjetjem omogočili usposabljanje za uporabo superračunalnikov in tudi dostop do ustrezne infrastrukture.

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku in da se s svojo vsebino vključite v izvajanje projekta InnoHPC. Vaš interes in sodelovanje pri projektu je najboljše zagotovilo, da bo projekt uspešen in da bodo njegovi razultati prispevali k povišanju inovativnosti in dodane vrednosti. Na dogodku boste lahko slišali o priložnostih, ki jih ponujajo superračunalniki in imeli boste možnost povedati, kakšne so vaše potrebe, izzivi in pričakovanja.

Dogodek je torej forum, na katerem se bomo srečali predstavniki akademske sfere, gospodarstva in oblikovalci javnih politik, da bi skupaj raziskali možnosti, ki jih ponuja ta tehnologija v procesu digitalne transformacije gospodarstva.

Vašo udeležbo lahko organizatorjem sporočite na elektronski naslov tamara.valic@fis.unm.si.

 

Veselimo se srečanja z Vami v Novem mestu!

 

Nazaj