Konferenca Metal Additive Manufacturing Scenario Research and Industrial Experience

tehnike 3D tiskanja postajajo nov način izdelave komponent, ki presegajo meje geometrije in lokacije. Te tehnike so se že uveljavile v letalski industriji in energetskem sektorju ter medicini kot zanesljiva tehnologija.


Mednarodni center za strojne vede Univerze v Udinah, Italija organizira večdnevno konferenco Metal Additive Manufacturing Scenario Research and Industrial Experience, ki se bo odvijala 25.-29. marca 2019 v Udinah.

Namen delavnice je predstaviti najnovejše informacije o najnovejših dosežkih - raziskavah in industrijskih izkušnjah - na področju tehnik 3D tiskanja za kovinske materiale. Mednarodni forum bo odličen poligon za koristno izmenjavo idej in spodbujanje ugodnega sodelovanja raziskav in industrije.

Več o konferenci si lahko preberete v vabilu AM_Udine_2019_f01c.pdf.  

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj