PRESTAVLJENO! Pomladansko srečanje EDISON partnerstva

Vsled izbruha Korona virusa in z njim povezanimi varnostnimi navodili s strani državnih organov ter preventivnimi ukrepi delodajalcev in posameznikov, vas obveščamo, da bomo spomladansko srečanje partnerstva EDISON iz predvidenega termina 26.03.2020 prestavili na kasnejši spomladanski termin, ko se bo stanje v državi, povezano s to nalezljivo virozo umirilo ter normaliziralo. O novem datumu in lokaciji srečanja partnerstva EDISON vas bomo pravočasno obvestili.

 

________________________________________________________

Leto 2020 bo, kot vse kaže, zelo pomembno leto v procesu do popolne transformaciji naše poslovne in osebne mobilnosti.

Republika Slovenija je z objavo javnega poziva EKO Sklada za nepovratna sredstva in ugodne kredite za vlaganja v mobilnost zaposlenih v družbah odprla vzpodbudno finančno shemo za vlaganja v ukrepe trajnostne zelene mobilnosti. Hkrati se na nacionalnem nivoju sprejemajo ključne odločitve glede strateških dokumentov na področju ekologije, energetike, prometa, med katerimi je najbolj izpostavljen Nacionalni energetsko podnebni načrt ali tako imenovani NEPN.


Električna vozila so postala del našega vsakdanjika, kot tudi polnilna infrastruktura za ta vozila, ki pa je še vedno v zgodnji fazi razvoja. Novi poslovni modeli deljene mobilnosti, t.i. car sharing, car hailing, car pooling in podobni sistemi nastajajo in se nam predstavljajo na dnevni osnovi.

Javni potniški promet, industrijska logistika, železniški promet, rečni in morski promet, mikro mobilnost ter še mnogi tipi mobilnosti, vsak po svoje postopoma dobivajo svojo obliko in mesto v mobilnosti družbe, ki se oblikuje za prihodnja desetletja.

Ker želimo z vami aktivno sodelovati v sooblikovanju naše prihodnje mobilnosti bomo v SRIP ACS+ v letu 2020 organizirali 4 srečanja partnerstva EDISON, na katerih bomo obravnavali aktualne vsebine mobilnosti. Hkrati pa želimo z druženjem ter povezovanjem za člane ustvariti prijetno okolje, v katerem se lahko bolje spoznamo in delimo ideje za skupen napredek.

26. marca 2020 bomo organizirali spomladansko srečanje partnerstva EDISON na temo

360 stopinjski pogled na polnilno infrastrukturo za električna vozila v Sloveniji

 

Poleg pregleda aktualnega stanja polnilne infrastrukture za električna vozila v Sloveniji ter načrtov in razvojnih ukrepov, ki jih bo izvajala Republika Slovenija, bomo izzive na področju polnilne infrastrukture naslovili še z vidika energetike, avtomobilske industrije, prostorskega načrtovanja in uporabnika.

Temu dogodku bodo sledili še poletno (16. junija 2020), jesensko (22. septembra 2020) in zimsko (15. decembra 2020) srečanje partnerjev EDISON, katerih temo bomo oblikovali skladno z takrat aktualno vsebino in pobudami partnerstva.

 

Predlagamo, da si zgoraj navedene datume shranite v vaš koledar, saj bodo teme aktualne,

predstavitve zanimive, diskusije produktivne in druženje zabavno!

 

****

Nazaj