SRIP ACS+ VABI: Vsi vidiki elektromobilnosti

Ob zaključku razstave slovenske avtomobilske industrije in mobilnosti, ki jo gosti GZS, bomo skupaj s strokovnjaki nadgradili uvodni dogodek, »Slovenija, referenčna država zelene mobilnosti« z vprašanji, ki zahtevajo celovito razumevanje in nove rešitve s ciljem, da bo elektromobilnost resnično zaživela.


V dinamičnem pogovoru se bodo dotaknili tem kot so 

EVROPSKA STRATEGIJA ELEKTROMOBILNOSTI!

STEREOTIPI, KI SE JIH MORAMO DOTAKNITI!

ALI VEMO VSE O TEHNOLOGIJI - IN ČESA NE VEMO?

BO ELEKTROMOBILNOST SPREMENILA BIVANJSKO OKOLJE'

KAJ PA UPORABNIKI?

NAJ SE PREPUSTIMO TOKU?

Med udeleženci v razpravi bodo sodelovali zanimivi in iskrivi sogovorniki, Dr. Gereon Meyer - VDI/VDE, Dr. Tomaž Katrašnik - Fakulteta za strojništvo, UL, Friderik Knez - Zavod za gradbeništvo Slovenije, Dr. Dan Podjetd - ZRC SAZU in še kdo.

Več o programu si lahko ogledate v Vabilo_FM.pdf


Vabimo vas, da se dogodka udeležite in tudi že vnaprej pošljete vprašanja, povezana z navedenimi temami, na katera si želite prejeti odgovore.

Vaše prijave in vprašanja sprejemamo na elektronski naslov mateja.sturm@acs-giz.si.

Dogodek bo v celoti potekal v angleškem jeziku! 


Veselimo se vaše udeležbe!

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj