VABIMO: e-SMART SEMINARJI "Načini spodbujanja rešitev električne mobilnosti"

-

Predstavitve dobrih praks in izobraževalnih gradiv na temo elektrifikacije javnega potniškega prometa in logistike zadnjega kilometra.


Predstavitve dobrih praks in izobraževalnih gradiv na temo elektrifikacije javnega potniškega prometa in logistike zadnjega kilometra

Kateri so glavni izzivi elektrifikacije javnega potniškega prometa in logistike zadnjega kilometra? Kako učinkovito izvajati načrte mobilnosti na regionalnem nivoju? Katere ukrepe lahko javni organi uporabijo za spodbujanje rešitev e-mobilnosti? Katere rešitve so že preizkušene in kakšni so njihovi rezultati v uporabi? Kako najti dodatne informacije o vprašanjih ali vprašanjih upravljanja?

Cilj INTERREG Alpine Space projekta e-SMART je iskanje odgovorov na ta in povezana vprašanja. Projektni konzorcij je pripravil 22 gradiv za usposabljanje in izbral 35 primerov dobrih praks o različnih vidikih integracije e-mobilnosti v lokalnem javnem prometu in logistiki zadnjega kilometra, ki so zajeta v štiri tematske sklope: "distribucija energije", "politika in upravljanje e-mobilnosti", "tehnična vprašanja e-mobilnosti" (kot je digitalizacija in električne polnilna infrastruktura), in "urbana in primestna e-mobilnost".

Prihajajoči e-SMART seminarji so namenjeni predstavitvi vseh gradiv za usposabljanje in dobrih praks, zbranih s strani projektnih partnerjev, ter odgovorov vprašanja povezana s vsebino projekta.

 

Seminar »Predstavitve gradiv za usposabljanje« (Sreda, 23 Februar, 11.30-13.00)
Povezava za registracijo: https://climatealliance-org.zoom.us/meeting/register/u5MvduGrqzgqGdSDfN5hAU3pyMkesAYMsXbb

Seminar »Predstavitve dobrih praks na področju e-mobilnosti« (Torek, 1 Marec, 2022, 11.30-13.00)
Povezava za registracijo: https://climatealliance-org.zoom.us/meeting/register/u5clfuugpzIoG9LEvJWoAe4EjLrF-EVTsKV5

 

SRIP ACS+ je slovenski partnerj evropskega projekta eSMART - e-mobility SMART grid for passengers and last mile freight transports in the Alpine Space, v sklopu programa Interreg Alpine Space. Projekt naslavlja orodja pametnih ozemelj na področjih proizvodnje ter dobave električne energije in postavljanje, delovanje ter upravljanje polnilnih postaj za javni potniški promet in logistiko zadnjega kilometra z električnimi vozili.

 

**** 

Dodatna vprašanja: GIZ ACS, Rok Ban, 01/ 236 17 35, rok.ban@acs-giz.si

Nazaj


Sorodni dogodki

Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju KIA Motors na Slovaškem

13. 04. 2015

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS) in Veleposlaništvom RS v Bratislavi organizira »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev« v podjetju KIA Motors Slovakia. Dogodek, ki bo 11. novembra 2014 v Žilni na Slovaškem, predstavlja nadaljevanje izjemno odmevnih in uspešno izvedenih predstavitev slovenskih dobaviteljev v razvojno-inovacijskih centrih BMW Group, Škoda Auto, FIAT Group in AvtoVAZ lani in letos.

Datum: 14. 05. 2015 event.at08:00

GLOBALNE PRILOŽNOSTI ZA MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA V E-MOBILNOSTI

31. 03. 2015

Na delavnici bodo podjetjem iz avtomobilske industrije in zainteresirani javnosti predstavljeni globalni trendi, mehanizmi in poslovne priložnosti s področja električne oz. e-mobilnosti.

Datum: 31. 03. 2015 event.at13:00

Aktivnosti ACS v podporo Strategiji pametne specializacije Slovenije - delavnica za identifikacijo projektov

23. 10. 2015

V četrtek, 3.11. ob 9 uri organiziramo delavnico za identifikacijo skupnih projektov članov ACS

Datum: 03. 11. 2015 event.at08:30

POTENCIAL KOMPOZITOV V AVTOMOBILSKI INDUSTRIJI – OD NARAVNE SUROVINE DO NAPREDNIH MATERIALOV IN PRODUKTOV

08. 12. 2015

VABIMO VAS NA DELAVNICO POTENCIAL KOMPOZITOV V AVTOMOBILSKI INDUSTRIJI – od naravne surovine do naprednih materialov in produktov, KI BO POTEKALA V TOREK, 15.12.2015 V UČILNICI KATARINA NA DAMIČEVI 9

Datum: 15. 12. 2015 event.at10:00