VABIMO! LIFE CYCLE ASSESMENT V AVTOMOBILSKI INDUSTRIJI - OKOLJSKI VPLIVI PODJETJA, IZDELKOV IN PROCESOV

-

Vabimo vas na delavnico
OKOLJSKI VPLIVI PODJETJA, IZDELKOV IN PROCESOV
ki jo bomo izvedli v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Zaradi pomembnosti in obsega vsebin bomo delavnico izvedli v dveh delih:

16. in 23. marca 2022 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije.


Zelene tehnologije, krožno gospodarstvo, okoljski odtis, zniževanje vpliva na podnebne spremembe, ….. so izrazi, na katere moramo biti vse bolj pozorni ko načrtujemo naše izdelke ter razvijamo in uvajamo nove tehnologije ali poslovne procese.

Evropska komisija se na pobudo avtomobilske industrije izrazito nagiba k merjenju emisij iz naslova mobilnosti v celotni življenjski dobi vozila vključujoč njegovo proizvodnjo. To seveda že vpliva na odločitve proizvajalce vozil, da v nekaj letih, zagotovo pa po letu 2040 vzpostavijo neto-ničelne emisije škodljivih plinov in snovi v okolje.
Vpliv takih odločitev, vse strožja zakonodaja na okoljskem področju in seveda tudi naša odgovornost do okolja zahtevajo nove pristope in uvedbo LCA (Life Cycle Assemsent) metodologije za ocenjevanje našega okoljskega odtisa.

•    Na prvem srečanju 16. marca bomo obravnavali motivacijo, umestitev LCA metodologije v avtomobilsko industrijo, zakonodajne okvire, ogljični odtis podjetja in osnove uporabljenih metodologij.
•    Na drugem srečanju 23. marca bomo obravnavali LCA metodologijo in praktične primere uporabe z izbrani primeri LCA, prilagojenimi ciljnim skupinam.

Program srečanj: vabimo_delavnica_lca_v_avtomobilski_industriji_marec_2022.pdf

Prijava na dogodek je brezplačna, prijavni obrazec najdete na povezavi https://www.1ka.si/a/970168c3 kjer je objavljen tudi program obeh srečanj. Prijave sprejemamo do 11.3.2022.   

Veselimo se srečanja z vami!


****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Mateja Šturm, 01/ 236 17 35, mateja.sturm@acs-giz.si

Nazaj