ACS gostil strokovnjake iz Samarske regije na študijskem potovanju v Sloveniji

18. 12. 2015 | Novice

V sodelovanju s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS) in Avtomobilskim grozdom Samarske regije (ACSR) je bilo za strokovnjake regijskega razvojnega centra Samarske regije izvedeno študijsko potovanje v Sloveniji.

Cilji potovanja so bili seznanitev z mednarodnimi izkušnjami, povišanje kompetenc strokovnjakov za povečanje konkurenčnosti ter posledično povišanje kakovosti in zmanjšanje izgub tamkajšnjih podjetij. S tem namenom so udeleženci študijskega potovanja v začetku decembra obiskali Slovenijo, sodelovali v teoretičnem usposabljanju in se seznanili s praktičnimi primeri slovenskih podjetij, članov ACS.

Gostujoči strokovnjaki so tako obiskali več kot deset naših podjetij, med njimi TECOS, Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani, CIMOS, Gorenje Orodjarno, CADCAMLab, Plamtex, SILIKO in Yaskawo. Še posebej so jih zanimali aktualni razvojni projekti na področju razvoja in raziskav, prakse pri uvajanju novih izdelkov, procesi uvajanja upravljanja z inovacijami in strategije razvoja. Predstavljena so jim bila tudi podjetja, ki zagotavljajo integracijo med proizvajalci vozil, dobavitelji in poddobavitelji.

Udeleženci potovanja so bili z obiskom Slovenije zelo zadovoljni. Poudarili so, da jim produktivnost številnih sestankov, na katerih so sodelovali, odpira široke možnosti za razvoj sodelovanja in novih skupnih projektov s slovenskimi kolegi. Za udeležbo na študijskem potovanju je bil s strani gostiteljev vsakemu izmed njih izročen tudi poseben certifikat.

Nazaj