16 let delovanja Slovenskega avtomobilskega grozda

22. 11. 2017 | Novice

GIZ ACS Slovenski avtomobilski grozd z dolgimi koraki stopa naproti polnoletnosti. Danes obeležuje že 16-letnico delovanja.

To leto je bilo namenjeno širitvi partnerstva. GIZ ACS je namreč stopil v Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo z Združenjem za promet pri GZS. Tako se je ACS še bolj povezal s člani, saj so le ti prepoznali tudi ACS kot glavnega nosilca strateškega partnerstva SRIP ACS+.

ACS tako razvija nove vsebine in ostaja prepoznan in spoštovan povezovalec vseh, ki svoj strateški razvoj gradijo na področju mobilnosti.

Z medsebojnim sodelovanjem in spoštovanjem bomo še naprej utrjevali vezi med člani, vzpodbujali k inovativnosti in znanju. Trudili se bomo, da bomo s svojim strokovnim delom in pogumno odločnostjo nadaljevali skupno pot tudi v prihajajočem obdobju.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj