Dan slovenskih dobaviteljev na sedežu koncerna BMW v Münchnu

02. 06. 2016 | Novice

Pod okriljem Slovenskega avtomobilskega grozda ACS, Javne agencije SPIRIT Slovenija, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in ob podpori Veleposlaništva RS v Nemčiji ter generalnega konzulata RS v Münchnu je danes na sedežu koncerna BMW v Münchnu potekal »Dan slovenskih dobaviteljev (Slovene Supplier Day).« Na dogodku se je predstavilo 19 slovenskih proizvajalcev komponent in opreme v avtomobilski industriji, ki želijo predstaviti svoje inovativne tehnične rešitve/proizvode ter vzpostaviti oziroma okrepiti sodelovanje z enim vodilnih proizvajalcev luksuznih vozil v svetu.

V okviru dogodka je bila organizirana predstavitev oziroma tako imenovani “hišni sejem” slovenskih proizvajalcev oziroma dobaviteljev komponent in opreme v avtomobilski industriji, VIP srečanje s članom uprave in vodji nabavnih služb ter neformalno mreženje.

Podobni dogodki v soorganizaciji ACS in ob podpori SPIRIT Slovenija in partnerjev uspešno potekajo že vse od leta 2013. tega leta je bila februarja v podjetju BMW v Münchnu predstavitev slovenske avtomobilske industrije, oktobra pa predstavitev slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju Škoda Auto. Leta 2014 so bili dnevi slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju FIAT (januarja) in podjetju AvtoVAZ v ruskem Toljatiju (aprila) ter podjetju KIA na Slovaškem (novembra). V BMW se slovenska podjetja organizirano predstavljajo že drugič. Prva taka predstavitev oziroma Dan slovenskih dobaviteljev je potekal že 28. februarja 2013, ko se je tam uspešno predstavilo 12 slovenskih podjetij.

**** 

Dodatne informacije: GIZ ACS, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si

Nazaj