Informacijska podpora ključna za dobavitelje v avtomobilski industriji

14. 04. 2015 | Novice

Udeleženci nedavnega seminarja SAP Automotive Consulting Solutions, ki ga je organiziral Slovenski avtomobilski grozd ACS skupaj s svojim članom SFC Automotive, so slišali odgovore na ključna vprašanja, s katerimi se soočajo dobavitelji v avtomobilski industriji. Poleg tega pa so IT-rešitve vključevale tudi predstavitve, kako se uporabljajo v praksi in kaj prinašajo.

V uvodnem nagovoru je direktor ACS Dušan Bušen izrazil zadovoljstvo nad veliko udeležbo  in vse udeležence povabil tudi na prihodnje dogodke, ki bodo v aprilu potekali na temo IT v avtomobilski industriji in jih organizirajo skupaj z Oracle Slovenija, M2M in drugimi.  

Namen seminarja je bil seznaniti podjetja z najsodobnejšimi SAP Automotive Consulting Solutions (ACS) rešitvami, ki dopolnjujejo SAP s procesi, značilnimi za avtomobilsko industrijo. Mario Rebitzer iz SAP Nemčija je na konkretnih primerih predstavil rešitve, kot so obvladovanje neposrednih dobav od poddobaviteljev h kupcu z odpoklici; obvladovanje konsignacije pri dobaviteljih; načrtovanje vračljive embalaže; učinkovita priprava transportov; analiziranjezgodovine odpoklicev, odstopanje med dejanskimi in napovedanimi količinami ter celovito ocenjevanje dobaviteljev, vključno s točnostjo dobav na podlagi odpoklicev, PPM in drugih kriterijev.

Nazaj