Inovativni center zelene mobilnosti: Tokrat smo se srečali kar na lokaciji v Kopru

06. 09. 2017 | Novice

Včeraj je potekalo 3. srečanje zainteresiranih za izgradnjo Inovativnega centra zelene mobilnosti. Tokrat je potekalo v Kopru, kjer je zelo verjetna lokacija novega centra. Srečanja se je udeležilo skupaj 20 predstavnikov Mestne občine Koper, Fakultete za management UP, ZAGa, Razvojnega centra NM, Zavoda 404, društva S Rally in podjetij Elaphe, Hidria, Korona inženiring, Petrol, SiEVA, TPV ter start-up boothcampa.

Udeleženci so si najprej ogledali lokacijo na terenu, kjer je že zdaj obstoječa testna steza in stara poslovna stavba bivše tovarne TOMOS. 

Srečanje se je nadaljevalo v prostorih Fakultete za management, kjer je pogovor tekel o poslovnem modelu delovanja centra ter finančnem modelu. Udeleženci so bili seznanjeni z dosedanjimi aktivnostmi in pa s tem, kaj bo v prihodnjem obdobju še potrebno izvesti.  

Vsi prisotni so bili mnenja, da gre z izgradnjo in delovanjem IC zelene mobilnosti za skupno rast na področju znanja in izkušenj. 

Zaključili smo s piknikom na koprski mestni plaži, ki ga je organiziral Primož Lemež iz društva S Rally. Zdaj lahko že zagotovo trdimo, da se ob sproščenem vzdušju porajajo najboljše ideje in potencialna nova sodelovanja.  

****

Dodatne inforamcije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

Nazaj