Intelektualna lastnina je pomembna za strateški razvoj podjetij

11. 12. 2018 | Novice

V ABC pospeševalniku smo se danes srečali z direktorji članic SRIP ACS+ in za začetek osvetlili pomen intelektualne lastnine za strateški razvoj podjetij.

Po izvedeni predstavitvi, ki sta jo izvedla Bojan in Dejan Pretnar iz PRETNAR Consulting se je odprla izjemno zanimiva in dinamična razprava med udeleženci. 

Zaradi strokovnosti obeh gostujočih predavateljev so se prisotni na njiju obrnili tudi po kakšnem nasvetu glede odločitve o ureditvi intelektualne lastnine v podjetjih. 

Kot se za decemberske dogodke spodobi, smo razpravo in druženje nadaljevali ob pogostitivi in kozarcu vina. 

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj