Kolesarnica LIBERA - inovativni izdelek članov SRIP ACS+

19. 09. 2019 | Novice

Člana SRIP ACS+ in partnerstva EDISON, Cafuta inženiring in Emicon Adria, sta v letošnjem tednu mobilnosti, na Dimičevi 13, pri poslovni stavbi Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) postavila inovativno kolesarnico s tehnološko rešitvijo za varno parkiranje in polnjenje električnih premikal mikro mobilnosti, ki je namenjena zaklepanju klasičnih koles, koles z električnim pogonom ter skirojev z električnim pogonom.

Premična kolesarnica ne potrebuje gradbenega dovoljenja ali zunanjega vira napajanja, ter poleg zaščite proti vremenskim vplivom nudi tudi stabilna stojala za zaklepanje koles, video nadzor, alarm v primeru poskusa tatvine ter solarno elektrarno z baterijskim hranilnikom električne energije, ki omogoča polnjenje vseh vrst električnih premikal.

Sistem zaklepanja je mogoč s pametnimi karticami in aplikacijo za pametne telefone. Kolesarnica je bila projektirana in proizvedena v Sloveniji ter je plod domačega razvoja in sodelovanja s partnerstvom za trajnostno zeleno mobilnost EDISON, ki ga vodi SRIP ACS+.

Kolesarnica bo na voljo zaposlenim in obiskovalcem objekta na Dimičevi 13 ter je praktičen primer dobre prakse in razumevanja trajnostne zelene mobilnosti odgovornih na GZS in TZS.

**** 

Nazaj