Poslovno - logistična konferenca: PREMIKAJMO SLOVENIJO - prihodnost infrastrukture, prometa in mobilnosti

14. 11. 2017 | Novice

Vabimo vas na poslovno-logistično konferenco, ki jo organizirata Slovenian Finance Business Daily in Advantage Austria Ljubljana. Dogodek bo 24. novembra 2017 s pričetkom ob 9.30 uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Vizija razvoja slovenske železniške infrastrukture predstavlja vzpostavitev zelo učinkovite, varne, konkurenčne in okolju prijazne železniške mreže, ki spodbuja in zagotavlja konkurenčnost železniškega tovornega in potniškega prometa ter podpira trajnostni razvoj prometnega sistema. Prometni sistem in njegov uravnotežen razvoj sta pomembna dejavnika za nadaljnji gospodarski razvoj.

Na dogodku bodo številni strokovnjaki razpravljali o razvojnih prioritetah Slovenije s poudarkom na področju železniškega prometa in internacionalizaciji poslovanja. Poleg tega bo pogovor tekel tudi o tem, kdo potrebuje drugo progo železniške proge, o prihodnostii logističnega sektorja v Sloveniji, kaj je novega na področju mobilnosti in kje so možnosti za medregionalna sodelovanja.

Organizatorji zagotavljajo pomembne govornike iz diplomacije in gospodarskega sektorja. Med drugimi bo ena osrednjih gostov evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

V prilogi dodajamo program konference:

Program_Conference_24.11.2017.pdf

Več o dogodku in prijavi si lahko preberete na spletni strani:

www.logisticna-konferenca.si/en/

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj