Poslovno srečanje slovenskih podjetij z avstrijskimi podjetji iz avtomobilske industrije

23. 03. 2018 | Novice

V četrtek, 22. Januarja je potekalo srečanje, ki ga organizira ADVANTAGE AUSTRIA s podporo SRIP ACS+. Srečanje je tokrat gostilo podjetje Talum d.d. v Kidričevem.

Dogodek se je pričel s pozdravnim nagovorom gospoda Petra Hasslacherja, direktorja ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana ter gospodom Markom Drobničem, predsednikom uprave TALUM d.d., ki je podjetje tudi predstavil.

Direktorica ACS, Slovenskega avtomobilskega grozda, gospa Tanja Mohorič je predstavila slovensko avtomobilsko industrijo in strateško razvojno inovacijsko partnerstvo na področju Mobilnosti.

Sledile so kratke predstavitve udeležencev 21 različnih avstrijskih podjetij.
Po predstavitvah je sledil ogled proizvodnje tovarne Talum d.d., ki so se ga udeležili vsi udeleženci nato so bila organizirana B2B srečanja.
Srečanja se je udeležilo 23 slovenski podjetij med njimi 12 članov SRIP ACS+ – Daihen Varstroj, Elvez, Impol, Iolar, KGL, Lotrič Meroslovje, Ravne Presses, Siliko, ŠPICA Intenational, TPV, UNIOR ter Talum.

Udeleženci so bili nadvse zadovoljni s srečanjem, predstavitve so bile uspešne prav tako B2B srečanja, saj so se nakazala že nekatera sodelovanja.
To je bilo že drugo tovrstno srečanje. Glede na uspešnost in zadovoljnost udeležencev lahko v prihodnosti postane tradicionalno srečanje.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj