Poslovno srečanje z avstrijskimi podjetji iz avtomobilske industrije

Poslovno srečanje z avstrijskimi podjetji iz avtomobilske industrije

27. 01. 2017 | Novice

V četrtek, 26.1.2017 je v organizaciji ADVANTAGE AUSTRIA in s podporo ACS, Slovenskega avtomobilskega grozda potekalo poslovno srečanje slovenskih podjetij z avstrijskimi iz avtomobilske industrije. Srečanje je v Tolminu gostilo podjetje Hidria AET d.o.o.

Dogodek se je pričel s predstavitvijo podjetja HIDRIA d.o.o., ki sta ga predstavila gospod Boštjan Bratuš, podpredsednik poslovodnega odbora Hidrie in gospod Rudi Kragelj, glavni direktor Hidrie AET. Udeleženci so si proizvodnjo podjetja tudi ogledali.

Hidria Bratus

Direktorica Tanja Mohorič je predstavila ACS, Slovenski avtomobilski grozd in njegove načrte za prihodnost.

ACS Tanja

Na dogodku se je predstavilo 16 avstrijskih podjetij, katerih namen je bil poiskati dobavitelje in ponuditi svoje storitve ter izdelke novim strankam oziroma končnim kupcem.

Načrtovanih B2B razgovorov so se udeležili predstavniki 21 slovenskih podjetij, med njimi 12 članov ACSa (Mahle Letrika, Domel, KGL, Kovikor, Kovinoplastika Lož, Alpmetal&Co, Lotrič Meroslovje, Mariborska livarna Maribor, TECOS, Gorenje GAIO, Talum in Hidria).

B2B

Glede na odzive udeležencev so bili poslovni razgovori uspešni, nekateri razgovori pa nakazujejo že na konkretna sodelovanja med slovenskimi in avstrijskimi podjetji.

Dogodek je bil organizacijsko kot tudi poslovno uspešen, zato ni presenečenje, da organizatorji razmišljajo že o naslednjem, ki bi ga izvedli v Avstriji.

****

Dodatne informacije: GIZ ACS, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si

Nazaj