Povabilo k izkazu interesa za sodelovanje na Dnevu slovenskih dobaviteljev v TATRA TRUCKS na Češkem

Povabilo k izkazu interesa za sodelovanje na Dnevu slovenskih dobaviteljev v TATRA TRUCKS na Češkem

20. 01. 2017 | Novice

V sodelovanju s SPIRIT Slovenija in ostalimi partnerji 22. marca 2017 organiziramo DAN SLOVENSKIH DOBAVITELJEV V TATRA TRUCKS A.S. v Kopřivnici na Češkem.

Podjetje Tatra Trucks a.s. je tretji najstarejši proizvajalec vozil na svetu in deluje od leta 1897. Poznano je predvsem kot proizvajalec tovornih vozil, ki jih odlikuje posebna konstrukcija podvozja s premičnimi polosovinami, ki prenese največje obremenitve na najzahtevnejših terenih. Podjetje je v lanskem letu uspešno prestalo postopek prestrukturiranja. Skupaj z dvema hčerinskima družbama danes zaposluje 1400 ljudi. Do oktobra 2016 so izdelali 860 vozil za uporabo v gradbeništvu, gozdarstvu, rudarstvu, komunali, lesni in naftni industriji, izdelujejo tudi specializirana gasilska vozila, vedno večji delež njene proizvodnje pa predstavljajo tudi vojaška terenska in oklepna vozila (slednja po licenci General Dynamics). Načrti v letu 2017 je izdelava 1300 vozil različnih kategorij, zaradi razvoja in napredka v proizvodnji pa iščejo dobavitelje posameznih sestavnih delov tudi v Sloveniji.

Predstavniki Tatra Trucks a.s. bodo po pregledu prejetih izpolnjenih vprašalnikov-predstavitev izbrali potencialne dobavitelje iz Slovenije, ki bodo imeli priložnost predstavitve na dogodku.

Zato vas vljudno prosimo, da izkažete interes za sodelovanje in izpolnete vprašanik. Vaše izpolnjene vprašalnike pričakujemo najkasneje do sobote, 28. januarja 2017 na elektronski naslov: dunja.podlesnik@acs-giz.si

****

Dodatne informacije: GIZ ACS, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si

Nazaj