Srečanje francoskih in slovenskih podjetij iz avtomobilske industrije

21. 11. 2018 | Novice

20. novembra 2018 je GIZ ACS v sodelovanju z Business France pri Veleposlaništvu Francije v Sloveniji organiziralo srečanje slovenskih in francoskih podjetij iz avtomobilske industrije.

Namen srečanja je bila priložnost slovenskih podjetij za širjenje mreže ponudnikov, spoznavanje novih dobaviteljev, njihovih izdelkov in storitev.

Srečanje, ki je potekalo v prostorih Tehnološkega parka, se je pričel s pozdravnim nagovorom gospe Tanje Mohorič, direktorice GIZ ACS ter francoske ambasadorke, njene ekscelence Florence Ferrari.

Nato je direktorica GIZ ACS gospa Mohorič predstavila slovensko avtomobilsko industrijo in strateško razvojno inovacijsko partnerstvo na podpročju mobilnosti.

Sledile so kratke predstavitve francoskih podjetij. Po predstavitvah so bila organizirana B2B srečanja. Udeleženci so bili nadvse zadovoljni s srečanjem, predstavitve so bile uspešne prav tako B2B srečanja.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj