SRIP ACS+ Mobilnost: Delavnica MyWay Factory 4.0

01. 12. 2017 | Novice

SRIP ACS+ je skupaj s podjetjem Processi d.o.o. organiziral delavnico na temo digitalizacije v notranji logistiki.

»Skladnost, sledljivost, zanesljivost, konkurenčnost, procesi, rešitve, tehnologije, sistemi, 360 skrb za partnerja« - vsi ti pojmi se danes pojavljajo v vseh podjetjih, v povezavi z digitalizacijo in v procese delovanja podjetja prinašajo kopico zahtevanih sprememb. Te imajo vpliv na vsa okolja in predstavljajo zahtevo oz. osnovo za prilagoditev na tehnološkem področju v povezavi s informacijsko podporo.

Na delavnici je podjetje Processi d.o.o. predstavilo kako lahko digitalizacija izboljša in nadgradi odnose s poslovnimi partneri. Predstavilo je nekaj primerov s kakšnimi izzivi se soočajo v logistiki v dobi pospešene digitalizacije in kako le-to integrirati v poslovne procese.



Primer dobre prakse težave s katero so se soočili in rešitvijo sta predstavili podjetji Domel IP d.o.o. in Logistar d.o.o.



Na koncu je bila razprava z udeleženci delavnice, ki so izpostavili kar nekaj konkretnih problemov, ki jih prepoznajo znotraj okvirjev ter pokazali interes za morebitno nadljevanje in nadgradnjo teme.


****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj