TPV obiskala komisarka za promet Violeta Bulc

24. 12. 2018 | Novice

20. decembra, je TPV na sedežu podjetja v Novem mestu obiskala evropska komisarka za promet Violeta Bulc v spremstvu Blaža Pongračiča, člana kabineta in Zorana Stančiča, vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

V sklopu sestanka na temo mobilnosti prihodnosti in predvidenih področjih razvoja, ki jih v povezavi z vozili in avtomobilsko industrijo prepoznava Evropska komisija, je TPV gostom predstavil svoje dosežke na področju avtomobilske industrije s poudarkom na zadnjih odmevnih pridobljenih razvojnih poslih za kupca BMW in Volvo Cars ter svoje razvojne načrte. Predstavnikom evropske komisije so predstavili tudi module za pametne tovarne, ki jih, tako za lastne potrebe kot tudi trženje, uspešno razvijajo sami. V pogovoru so se dotaknili tudi možnostih finančnih spodbud za projekte, ki jih TPV in podobna slovenska podjetja načrtujejo na področju razvoja mobilnosti prihodnosti.



Komisarka je pohvalila številne novosti in napredke, ki so bili v Skupini TPV izvedeni od njenega zadnjega obiska pred dobrim letom dni ter izrazila navdušenje nad njihovimi inovativnimi rešitvami tako na področju avtomobilske industrije kot na področju avtomatizacije in digitalizacije. Izrazila je podporo predstavljenim projektom in načrtom širitve globalne prisotnosti Skupine TPV.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj