Vstop v nabavno verigo avtomobilskega koncerna Hyundai / Hyundai Motor Manufacturing Czech

26. 02. 2018 | Novice

SPIRIT Slovenija, javna agencija vabi zainteresirana slovenska podjetja iz avtomobilskega sektorja k posredovanju interesa za vstop v nabavno verigo Hyundai/ Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) oziroma okrepitvi sodelovanja z enim vodilnih proizvajalcev vozil na svetu.

Predvidoma konec marca ali začetek aprila bomo skupaj s Hyundai/ HMMC organizirali dogodek »Dan slovenskih dobaviteljev (Slovene Supplier's Day)« v Sloveniji ter predstavitve izbranih slovenskih podjetij in proizvodov pred vidnimi predstavniki in nakupnimi odločevalci tega avtomobilskega koncerna.
 
Hyundai/ Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) želi razširiti svojo mrežo dobaviteljev v Sloveniji, in sicer s proizvodi, ki se nahajajo na seznamu v prilogi. Skladno z nabavno politiko iščejo potencialne dobavitelje, ki lahko ponudijo visoko kvalitetne proizvode (seznam v prilogi) in izpolnjujejo naslednje pogoje, ki so med drugim tudi kriteriji za izbiro:
imajo pridobljene pomembnejše certifikate za avtomobilsko industrijo (npr. ISO/ TS 16949 ali IATF, itd.),
so globalni dobavitelj z lokalno proizvodnjo v Sloveniji, ali pa lokalni dobavitelj, ki sodeluje z OEM (in je pri tem izkušen dobavitelj).
 
Vsa zainteresirana podjetja vabimo, da svoj interes potrdite tako, da v angleškem jeziku izpolnite e-prijavnico in priložen vprašalnik ter si s tem zagotovite možnost predstavitve vašega podjetja in proizvodov pred vidnimi predstavniki in  nakupnimi odločevalci Hyundai /HMMC.
 
Izpolnjeni vprašalnik pošljite do četrtka, 8. marca 2018 na e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.
 
Na osnovi prejetih vprašalnikov-predstavitev bo Hyundai/ HMMC izbral slovenska podjetja, ki bodo imela priložnost predstavitve na dogodku »Dan slovenskih dobaviteljev«. Z izbranimi podjetji se bomo naknadno dogovorili o načinu in terminu predstavitve podjetja in proizvodov pred vidnimi predstavniki in nakupnimi odločevalci avtomobilskega koncerna.
 
Dodatne informacije:
Mojca Bec Inkret, tel. 01/53 09 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.

****

Dodatne informacje: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

_________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.

Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj